USR: Guvernul minte romanii cu o rectificare pozitiva si sacrifica iar investitiile

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 15:48
679 citiri
USR: Guvernul minte romanii cu o rectificare pozitiva si sacrifica iar investitiile
Foto: gov.ro

USR sustine ca rectificarea bugetara facute de Guvern ar fi trebuit sa fie negativa, deoarece veniturile au scazut, iar cheltuielile au crescut, actualul act fiind o minciuna, iar Executivul condus de Mihai Tudose refuza sa-si recunoasca "incompetenta".

"Partidul Uniunea Salvati Romania avertizeaza ca guvernarea PSD - ALDE manipuleaza cifrele bugetului de stat pentru a prezenta o rectificare bugetara pozitiva in care veniturile si cheltuielile statului sunt in crestere. In realitate, Guvernul Tudose refuza sa recunoasca propria incompetenta si sa admita in mod oficial ca rectificarea bugetara reflecta situatia dezastruoasa a finantelor publice dupa opt luni de guvernare PSD-ALDE", se arata intr-un comunicat al formatiunii.

USR sustine ca, in pofida rectificarii pozitive prezentate de Guvern, realitatea arata ca "veniturile bugetului de stat sunt in scadere si doar deficitul bugetar este in crestere".

"Dincolo de modul in care este definita aceasta rectificare bugetara, in esenta este o rectificare negativa pentru ca sunt taiate fonduri de aproape 10 miliarde de lei de la investitii in infrastructura si proiecte europene si transferate la cheltuielile cu salariile si pensiile", afirma deputatul Dan Barna, purtatorul de cuvant al USR.

Rectificarea bugetara pozitiva care aloca sume suplimentare mai multor ministere, in special pentru plati de salarii, include si taieri de fonduri, cele mai mari sume fiind luate de la investitii Ministerul Dezvoltarii si la Ministerul Transporturilor, in timp ce alte institutii, precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne. ...citeste mai departe despre "USR: Guvernul minte romanii cu o rectificare pozitiva si sacrifica iar investitiile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#USR guvern Tudose minte, #rectificare bugetara septembrie , #Stiri Guvern