USR ataca decizia AEP, care nu-i ramburseaza banii donati pe Google si Facebook

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 10:14
1781 citiri
USR ataca decizia AEP, care nu-i ramburseaza banii donati pe Google si Facebook
Foto: Facebook/Nicusor Dan

USR va contesta decizia AEP, prin care suma de 640.000 de lei cheltuita de formatiune in timpul campaniei electorale nu va fi rambursata, a anuntat presedintele partidului, Nicusor Dan.

Suma a fost stransa in mare parte din donatii facute prin platformele Facebook si Google, AEP acuzand lipsa semnaturilor olografe.

"USR va contesta decizia Autoritatii Electorale Permanente de a nu ne returna 640,000 ron pentru campania electorala, din care cea mai mare parte reprezinta donatiile primite prin platforma Finantare Politica construita de Asociatia G2 si plati catre Google si Facebook. Motivul AEP este ca toate acestea nu au semnaturile olografe ale donatorilor, Google si Facebook! Decizia AEP ne intoarce in secolul trecut, intr-o perioada apusa cand platile electronice erau abia la inceput si supuse neincrederii", scrie Nicusor Dan, pe Facebook.

El critica decizia AEP, explicand ca, desi donatiile sunt facute de persoane fizice, individual, faptul ca ele au fost stranse prin platformele Google si Facebook au facut Autoritatea Electorala Permanenta sa considere ca realii donatori sunt cele doua mari companii.

"Actiunea acestei institutii - pe care am considerat-o ca avand un rol modernizator in procesul electoral - pune sub semnul intrebarii, pentru viitor, posibilitatea ca un partid sa fie sustinut, prin contributii, de catre cetateni. Si nu orice fel de cetateni, ci chiar segmentul cel mai activ din populatie, acela care nu are timpul necesar sa compleze un vraf de hartii, cand exista optiunea globala de a dona, pentru orice cauza, cu un simplu click", mai spune Dan.

Liderul USR afirma ca formatiunea sa va continua sa colecteze bani prin astfel de instrumente, chiar si cu riscul de a nu primi inapoi banii de la AEP. Nicusor Dan adauga si faptul ca USR va incerca modificarea legii electorale.

"USR va contesta decizia AEP pe care o considera ilegala. Speram ca Justitia sa faca dreptate nu atat USR, ci miilor de cetateni care au donat cu buna credinta pentru noi si carora le multumim. De asemenea, vom face amendamente astfel incat posibilitatea de a face plati electronice sa fie clarficata in legislatia in vigoare privind finantarea partidelor politice", spune el.

Presedintele USR, Nicusor Dan, a declarat in februarie, intr-o conferinta de presa, ca Autoritatea Electorala Permanenta s-a comportat "abuziv", in conditiile in care prin mecanismul de donatii online au fost identificati "foarte clar" donatorii online catre USR si catre candidatii ...citeste mai departe despre "USR ataca decizia AEP, care nu-i ramburseaza banii donati pe Google si Facebook" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#USR bani campanie , #Stiri Guvern