Un tur sau doua? Ultimul cuvant al CCR

Marti, 03 Mai 2016, ora 18:18
1088 citiri
Un tur sau doua? Ultimul cuvant al CCR

CCR urmeaza sa se pronunte maine asupra exceptiilor ridicate de Liviu Avram la legea electorala, adica exact ziua in care candidaturile pentru alegerile locale devin definitive si cu doua zile inainte de inceperea campaniei electorale.

Nu am eu caderea sa dau verdict, insa in opinia nu este vorba despre neconstitutionalitati, dupa cum a aratat si instanta care a sesizat CCR.

In privinta numarului de semnaturi CCR s-a pronuntat deja, iar in aceea a numarului de tururi ar trebui sa intelegem ca nu orice prostie este neaparat neconstitutionalitate. Si personal, desi sunt total impotriva unui singur tur, nu vad care sa fie motivul de neconstitutionalitate.

Pana la urma, fix asta ne spunea in iarna si presedintele CCR, Augustin Zegrean, cand era in discutie o eventuala OUG pe tema trecerii la doua tururi: "Un tur sau doua tururi sau zece tururi este o optiune politica. Constitutia nu spune ca alegerile trebuie sa se faca intr-un tur sau doua tururi, ci ca trebuie sa fie alegeri ...citeste mai departe despre "Un tur sau doua? Ultimul cuvant al CCR" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CCR alegeri locale tururi , #Stiri Guvern