Un presedinte fara arme, fara oaste si fara generali

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 20:57
688 citiri
Un presedinte fara arme, fara oaste si fara generali

Multi comentatori si multi oameni de buna credinta sustin ca presedintele tarii se prezinta azi cu totul altfel decat asa cum promisese in campania electorala din 2014, cand a fost ales cu o majoritate covaristoare, de 54,66%, incomparabil mai puternica decat cea cu care se lauda azi PSD, sub 50%.

Caci, spun dansii, ce promitea atunci domnul Iohannis? Ca va sustine politica liberala, in limitele Constitutiei bineinteles, ca se va bate pentru intarirea statului de drept, ca va combate abuzurile, ca va fi aparatorul dreptatii si ca, pe scurt, va face un altfel de politica. Unde-i acel altfel de politica? - se intreaba tot ei.

Castigarea alegerilor de pe o platforma liberala dadea de inteles ca presedintele Iohannis va fi un sustinator al principiilor de dreapta. Dar pe cine sa sustii, cand PNL este mai mult lipsa decat prezent pe scena politica, la televiziuni, in presa, in Parlament, peste tot?

Un partid care n-a incercat, macar de forma, sa propuna un premier nici in decembrie 2016, dar nici macar in momentul de grava criza a PSD+ALDE, din iunie 2017!

Sigur ca se poate intreba cineva: daca incerca marea cu degetul, obtinea oare PNL guvernarea? Sincer, cred ca nu. Dar se pozitiona in mecanismul politic altfel decat asa cum il vedem astazi.

Esecul, cel putin financiar, al programului de guvernare, esecul guvernarii insasi prin schimbarea intempensiva si nejustificata a fostului premier, profilul premierului nou, care nu intelege rolul vital al bancilor intr-o lume bazata pe capital si care isi schimba declaratiile de la o zi la alta, toate sunt niste mingi la fileu oferite gratis Opozitiei.

Iar Opozitia nu apuca niciuna. Si atunci ma intorc la intrebarea initiala: unde sunt liberalii pe care ar trebui sa-i sustina presedintele?

Iar daca ei nu exista, ce ar putea face dansul? Face tot ce-i permit prerogativele.

Tocmai a participat miercuri la Ziua Pompierilor, participa uneori la oficierea Liturghiei ca invitat al PF Daniel, a fost prezent la deschiderea anului scolar intr-un liceu, a luat parte de Ziua Marinei la festivitati, ne reprezinta cu cinste in fata omologilor sai din SUA, Germania, Franta si alte state, sustine interesele Romaniei la UE, NATO si ONU, nu se poate spune ca n-ar fi activ.

Dar Constitutia nostra este foarte prudenta cand e vorba de presedinte. Se fereste ca, dintr-o prevedere prea larga, sa nu apara cumva pe scena politica un al doilea Ceausescu, un al doilea Gheorghiu Dej sau o a doua Ana Pauker.

Si, de te ...citeste mai departe despre "Un presedinte fara arme, fara oaste si fara generali" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Constitutia Romaniei familia traditionala, #presedinte prerogative , #Stiri Guvern