Un ministru PSD admite ca, fara coruptie, puteam avea 100% absorbtie de fonduri UE

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 08:41
928 citiri
Un ministru PSD admite ca, fara coruptie, puteam avea 100% absorbtie de fonduri UE
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a declarat joi, in timpul unui dialog cu cetatenii, ca probabil Romania ar fi avut o rata de absorbtie a fondurilor europene apropiata de 100%, "daca nu am fi permis atatea fraude in sistem".

"Fenomenul coruptiei a afectat si fondurile europene. Romania a fost la primul exercitiu de accesare a fondurilor europene si, automat, neexistand aceste mecanisme de monitorizare si control (...), avand o legislatie dificila pe achizitii publice, a fost vulnerabila. (...)

Probabil daca nu am fi permis atatea fraude in sistem, Romania ar fi avut un procent apropiat de 100% absorbtie fonduri europene, pentru ca am avut foarte multi bani europeni pe care i-am cheltuit, pe care i-am trimis la Comisia Europeana ca sa-i rambursam, dar atunci cand o investigatie din partea structurilor DNA, DIICOT a fost prezenta, Romania nu a mai putut primi acesti bani din partea Comisiei Europene. A fost o realitate.

Intrebarea a fost cum putem, la nivel national, prin crearea acestor mecanisme de preventie si control, fie ca vorbim de un sistem electronic de depunere si evaluare a proiectelor, fie de reguli noi in ceea ce priveste procedurile de achizitie, fie ca vorbim de consultarea unor baze de date la nivel european - toate acestea reprezinta mecanisme prin care putem lupta impotriva coruptiei", a spus Nica.

Citeste si Romania, fruntasa la suspiciunile de fraude cu fonduri europeneSuma uriasa pe care o pierde Romania din fonduri europene pentru perioada 2007-2013... citeste mai departe despre "Un ministru PSD admite ca, fara coruptie, puteam avea 100% absorbtie de fonduri UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marius Nica frauda fonduri europene , #Stiri Guvern