Un fost ministru PSD ii cere Vioricai Dancila sa nu dea ordonanta pe amnistie si gratiere: Trag un semnal de alarma!

Luni, 16 Iulie 2018, ora 15:12
1332 citiri
Un fost ministru PSD ii cere Vioricai Dancila sa nu dea ordonanta pe amnistie si gratiere: Trag un semnal de alarma!
Foto: Arhiva PSD

Fostul ministru al Educatiei Remus Pricopie (PSD) ii cere colegei sale de partid Viorica Dancila, premier al Romaniei, sa nu permita adoptarea unei ordonante de urgenta privind gratierea si amnistierea unor fapte, in legatura cu care se speculeaza intens in mass-media.

"Potrivit unor surse media, in sedinta de guvern de maine, ar urma sa fie adoptata o ordonanta de urgenta prin care sa fie reglementate doua subiecte asupra carora nu exista un acord la nivelul societatii romanesti: amnistia si gratierea.

Daca aceste informatii se confirma, trag un semnal de alarma privind gravitatea momentului.

Ii recomand doamnei Prim-ministru Viorica DANCILA sa nu isi asocieze numele cu un astfel de act normativ, intr-un context care nu ii justifica urgenta si pe teme atat de importante pentru democratia din Romania.

Daca isi va asuma o astfel de decizie, nu numai ca vom asista la noi tensiuni sociale, dar vom deschide un nou capitol care va fi consemnat de istorie ca practica nedemocratica", a scris Remus Pricopie luni pe Facebook.

Citeste mai multe despre:

Florin Iordache nu exclude modificarea Codurilor Penale prin ordonanta de urgenta: Guvernul poate face oriceO saptamana de foc pentru Justitie, cu Guvernul Dancila si CCR in rolurile principale: Ordonanta de urgenta, suspendare sau repliere?

Nu este prima oara cand rectorul SNSPA se opune unor initiative ale Guvernului PSD-ALDE, Remus Pricopie fiind unul dintre cei mai vocali contestatari ai masurii luate de ministrul Educatiei, Valentin Popa, privind reducerea fondurilor acordate marilor universitati.

Valentin Popa, contrazis de un fost ministru PSD al Educatiei: Masurile privind universitatile NU sunt prevazute in programul de guvernare si nici in strategia pe care o invocaRectorul SNSPA: Ministrul continua razboiul cu cele cinci universitati. Propun sa actionam impreuna si sa atacam in instanta ...citeste mai departe despre "Un fost ministru PSD ii cere Vioricai Dancila sa nu dea ordonanta pe amnistie si gratiere: Trag un semnal de alarma!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Remus Pricopie ordonanta gratiere amnistie , #Stiri Guvern