Un deputat USR a cerut oficial ANI sa-i verifice averea lui Liviu Dragnea

Miercuri, 02 August 2017, ora 18:48
775 citiri
Un deputat USR a cerut oficial ANI sa-i verifice averea lui Liviu Dragnea
Foto: Facebook / Liviu Dragnea (Arhiva)

Deputatul de Cluj Emanuel Ungureanu (USR) a depus oficial, miercuri, o sesizare la Agentia Nationala de Integritate (ANI) cerand sa se verifice averea lui Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor.

Emanuel Ungureanu a precizat ca a cerut ANI sa verifice toate informatiile care au aparut in spatiul public cu privire la averea imobiliara si resursele financiare detinute de liderul PSD.

Deputatul USR este de parere ca veniturile lui Liviu Dragnea nu i-ar permite acestuia "excursii in tari exotice" si, mai mult, subliniaza el, "din declaratiile de avere ale dl Dragnea dispar anumite bunuri mobile si imobile".

Emanuel Ungureanu a intrebat retoric de ce in mass-media toata lumea vorbeste despre averea lui Liviu Dragnea, iar ANI nu reactioneaza public.

De asemenea, el a precizat ca a depus anterior si o sesizare la DIICOT, in urma careia "s-a deschis un dosar".

Emanuel Ungureanu s-a aratat "dezolat" de modul in care institutiile statului au reactionat la informatiile aparute in spatiul public pe aceasta tema.

"ANI, in masura competentelor pe care le are, sa verifice daca tot ce s-a scris se bazeaza pe adevar", a cerut deputatul USR.

De-a lungul timpului, ANI a constatat mai multe neconcordante in declaratiile de avere ale parlamentarilor, printre acestia numarandu-se si Cristian Rizea (PSD).

In mass-media au aparut numeroase anchete si alte materiale de presa care au pus sub semnul intrebarii modul in care Liviu Dragnea si-ar fi construit averea si afacerile.

RISE Project dezvaluie cum si-ar fi construit Dragnea puterea politica prin filiera braziliana. Seful PSD: Nu am nicio afacere, nicio proprietate in Brazilia. E o legendaAncheta RISE Project: Liviu Dragnea a vandut terenuri de 1 milion de euro dar banii au disparut din declaratiile de avereRise Project face noi dezvaluiri despre afacerile lui Dragnea. "Secretul din padure"RISE Project face noi dezvaluiri despre afacerile lui Dragnea: Tel Drum - Latifundiarul din TeleormanRise Project a publicat un raport al serviciului secret al MAI care ar confirma legatura lui Dragnea cu Tel DrumDNA anunta ca unele dezvaluiri ale Rise Project fac obiectul unui dosar penalDragnea, intrebat unde a fost in concediu: Am fost in trei tari cu mii de romani, la pescuit ...citeste mai departe despre "Un deputat USR a cerut oficial ANI sa-i verifice averea lui Liviu Dragnea" pe Ziare.com

#sesizare ANI avere Dragnea, #Emanuel Ungureanu ANI avere Dragnea , #Stiri Guvern