UE are dovezi: Surse ruse au dezinformat continuu incercand influentarea alegerilor europarlamentare

Vineri, 14 Iunie 2019, ora 16:31
1124 citiri
UE are dovezi: Surse ruse au dezinformat continuu incercand influentarea alegerilor europarlamentare
Foto: Arhiva Pixabay

Uniunea Europeana a strans probe cu privire la activitatea de dezinformare "continua si sustinuta" facuta de Rusia si care a vizat scaderea prezentei la vot in timpul alegerilor europarlamentare din 23-26 mai si influentarea preferintelor alegatorilor, a anuntat vineri Comisia Europeana, potrivit DPA.

Inaintea alegerilor pentru Parlamentul European, executivul comunitar a avertizat in legatura cu interferenta Rusiei, iar Uniunea Europeana si-a sporit capacitatile pentru identificarea stirilor false si dezvaluirea cazurilor de dezinformare.

Dovezile stranse in ultimele luni au "indicat o activitate de dezinformare continua si sustinuta din partea surselor ruse care vizau reducerea prezentei la vot si influentarea preferintelor electorale", a mentionat Comisia Europeana intr-un raport publicat vineri.

Totusi, probele disponibile "nu ne-au permis sa identificam o campanie distincta de dezinformare transfrontaliera din surse externe indreptata specific catre alegerile europene", mentioneaza raportul citat.

Ca exemplu este dat incendiul de la catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost folosit de anumite entitati "pentru a ilustra presupusul declin al valorilor crestine si occidentale in interiorul UE".

Citeste mai departe despre "UE are dovezi: Surse ruse au dezinformat continuu incercand influentarea alegerilor europarlamentare" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia influenta alegeri europene , #Stiri Guvern