UDMR sta la discutii si cu Dragnea, si cu Grindeanu - Sambata s-ar putea decide soarta motiunii

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 17:25
827 citiri
UDMR sta la discutii si cu Dragnea, si cu Grindeanu - Sambata s-ar putea decide soarta motiunii
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut discutii vineri cu liderul UDMR, Kelemen Hunor. In acelasi timp, liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, a spus ca formatiunea sa va discuta si cu premierul Sorin Grindeanu. Totul are loc in conditiile in care, luni, se va depune motiunea de cenzura impotriva Guvernului.

Dragnea a discutat cu Kelemen Hunor privind sustinerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, fiind facute "oferte" catre Uniune, care va decide sambata pozitia pe care o va adopta la vot, sustin surse parlamentare.

PSD a invocat in discutii protocolul parlamentar semnat cu UDMR, care presupune ca cele doua formatiuni isi vor sustine proiectele in Parlament, insa nu s-a discutat in acest punct si despre intrarea la guvernare a Uniunii in eventualitatea formarii unui nou Cabinet.

Pana in acest moment, nu s-a luat o decizie oficiala a UDMR, sursele citate precizand ca liderii formatiunii vor discuta posibilitatea sustinerii motiunii de cenzura, sambata, in cadrul Consiliului Permanent.

UDMR cere timp de gandire pentru a se decide daca sustine motiunea

La randul sau, liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, a declarat ca Uniunea va lua zilele urmatoare o decizie in legatura cu pozitionarea fata de motiunea de cenzura initiata de PSD si ALDE si a precizat ca va avea discutii cu toate fortele politice, inclusiv cu Sorin Grindeanu.

"UDMR nu are un punct de vedere pana la ora actuala. Nu s-a intrunit forul de conducere, care se va intampla zilele urmatoare. Avem nevoie de un dialog in interiorul UDMR pentru a ne pozitiona si a creiona discutiile care se vor duce saptamana viitoare", a declarat Attila Korodi.

Intrebat daca acordul de colaborare parlamentara incheiat cu PSD si ALDE obliga UDMR sa voteze alaturi de cele doua partide din coalitie la motiunea de cenzura, Korodi a negat.

"Nu are nicio obligatie directa. Colaborarea parlamentara este destul de bine conturata, nu e inclus un element de genul acesta. E nevoie de dialog pentru a intelege tot ce se intampla pe esichierul politic, a intelege si ce se intampla si ce propun cei din actuala coalitie si dupa acest lucru se ia o decizie. Zilele urmatoare, in forul de conducere, probabil vom decide cum vom vota la motiunea de cenzura. Asa cred ca este oportun si statutar", a precizat liderul deputatilor UDMR.

Attila Korodi a mai spus ca in zilele urmatoare UDMR va avea discutii cu toate fortele politice "pentru a putea lua decizia cea mai buna".

"Probabil ca vor fi ...citeste mai departe despre "UDMR sta la discutii si cu Dragnea, si cu Grindeanu - Sambata s-ar putea decide soarta motiunii" pe Ziare.com

#UDMR intrare guvernare PSD, #Kelemen Hunor discutie Dragnea, #UDMR discutii Grindeanu, #UDMR motiune cenzura , #Stiri Guvern