UDMR spune ca ordonanta Iordache este inacceptabila si cere eliminarea plafonului de 200.000 de lei la abuzul in serviciu

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 17:25
5414 citiri
UDMR spune ca ordonanta Iordache este inacceptabila si cere eliminarea plafonului de 200.000 de lei la abuzul in serviciu
Foto: Facebook/UDMR

UDMR a reactionat la decizia Guvernului Grindeanu de a adopta controversata ordonanta de urgenta pentru modificarea Codurilor Penale, catalogand-o drept "inacceptabila".

Astfel, UDMR propune partidelor parlamentare incheierea unui pact politic prin care partile semnatare sa se angajeze ca nu vor mai modifica legislatia penala prin intermediul ordonantelor de urgenta, ci numai prin proiect de lege dezbatut si votat in Parlament.

"Situatia actuala este foarte ingrijoratoare, arata deciziile Curtii Constitutionale conform carora numeroase articole ale Codului Penal si Codului de Procedura Penala sunt neconstitutionale.

Codurile trebuie modificate, dar nu oricum. Pozitia UDMR este ca legiferarea prin ordonante de urgenta este inacceptabila, mai ales in cazul Codului Penal si al Codului de Procedura Penala.

Statul de drept se bazeaza pe principiul separarii puterilor in stat. Legiferarea este sarcina si responsabilitatea Parlamentului. Modalitatea de adoptare legislativa prin OUG este, in opinia noastra, inacceptabila.

Prin urmare, UDMR propune semnarea unui acord politic intre partidele politice, un pact prin care fiecare formatiune sa-si asume responsabilitatea ca, in cazul accederii la guvernare, nu va modifica prin OUG Codul Penal si Codul de Procedura Penala", a declarat Korodi Attila, liderul deputatilor UDMR.

El a aratat ca ordonanta de urgenta adoptata de Guvern pune in acord legislatia doar cu cinci dintre cele 40 de decizii luate de catre CCR in acest domeniu, motiv pentru care este nevoie de un proiect de lege mai cuprinzator.

"UDMR va propune partidelor politice si presedintelui statului, in cadrul consultarilor care vor avea loc saptamana viitoare, ca, in urma unei dezbateri, Parlamentul sa modifice Codul Penal prin procedura de urgenta, astfel incat toate deciziile CCR sa fie incluse in textul de lege.

UDMR a depus azi amendamentele formulate in privinta modificarii Codului Penal. Una din propunerile Uniunii vizeaza eliminarea sumei limita de 200.000 lei pentru infractiunea de abuz in serviciu, deoarece aceasta prevedere nu a fost facuta la propunerea Curtii Constitutionale", a conchis deputatul Korodi Attila.

Si presedintele Kelemen Hunor si unul dintre cei doi parlamentari ajunsi la al optulea mandat, deputatul UDMR Marton Arpad, au avut puncte de vedere, saptamana trecuta, pe acest subiect:

UDMR critica adoptarea ordonantelor pe Justitie fara dezbatere in Parlament: Este gresit!

Care e pozitia UDMR fata de ordon ...citeste mai departe despre "UDMR spune ca ordonanta Iordache este inacceptabila si cere eliminarea plafonului de 200.000 de lei la abuzul in serviciu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UDMR ordonanta Iordache, #UDMR plafon ordonanta , #Stiri Guvern