Turneul lui Merkel: In cancelariile europene se lucreaza la foc continuu, Romania e "in vacanta"

Luni, 22 August 2016, ora 16:38
795 citiri

Cancelarul german Angela Merkel si-a programat o serie de discutii premergatoare summit-ului extraordinar care va fi organizat in 16 septembrie la Bratislava (Slovacia) pe tema viitorului Europei.

Pe lista tarilor consultate se afla, printre altele, Polonia, Bulgaria si Ungaria, nu si Romania.

In timp ce Angela Merkel a declansat ofensiva diplomatica si discutiile cu partenerii europeni, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a plecat in vacanta in Germania, urmand sa revina in tara abia joi, 25 august.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe si fost sef al Cancelariei prezidentiale, a comentat pentru Ziare.com lipsa Romaniei din turneul european efectuat de Angela Merkel.

"Nu ar fi deocamdata momentul sa tragem niste concluzii, e un fel de 'shadow diplomacy' in centrul Europei. Dincolo de faptul ca nu excludem sa fi existat consultari informale si de alta natura, deocamdata nu exista un plan sau idei in ceea ce priveste Europa si constructia europeana, asa ca nu am ...citeste mai departe despre "Turneul lui Merkel: In cancelariile europene se lucreaza la foc continuu, Romania e "in vacanta"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel intalniri Brexit, #Merkel pregatire summit Bratislava , #Stiri Guvern