Tudose trimite noile nume de ministri la Cotroceni. Sa vedem daca Iohannis le accepta

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 07:16
901 citiri
Tudose trimite noile nume de ministri la Cotroceni. Sa vedem daca Iohannis le accepta
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Prim-ministrul Mihai Tudose va trimite in cursul zilei de luni la Palatul Cotroceni propunerile de numire a noilor ministri votati saptamana trecuta de conducerea PSD.

Este vorba despre Paul Stanescu - ministru al Dezvoltarii Regionale, Felix Stroe - ministru al Transporturilor si Marius Nica - ministru delegat pentru Fondurile Europene.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca nu va participa la ceremonia de depunere a juramantului.

"Cred ca luni le voi inainta, voi anunta ca vin propunerile si sa stabilim impreuna calendarul depunerii juramantului. Nu am vorbit cu domnia sa inca. Nu exista un plan B, nu am plecat de la premisa ca respinge propunerile", a spus premierul Mihai Tudose vineri, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD, unde au fost votati cei trei noi ministri ai Cabinetului.

Dragnea va merge la Palatul Cotroceni pentru a asista la ceremonia de depunere a juramantului de catre noii ministri.

"Nu vreau sa ma duc la Cotroceni decat dupa alegerile prezindentiale pentru ca nu mai cred in neimplicarea politica a presedintelui. Nu e un moft. Daca vrea sa vorbeasca de PSD sa se faca membru. Altfel il rog sa nu mai vorbeasca despre PSD", a spus Dragnea.

El s-a aratat deranjat de declaratiile facute de presedintele Klaus Iohannis, care a spus ca in politica nu functioneaza prezumtia de vinovatie, asa cum functioneaza in justitie, ci ca pentru un politician care merge in fata poporului conteaza integritatea, adica sa nu fie suspectat de nimic.

Cine sunt cei trei ministri propusi

Paul Stanescu, liderul PSD Olt, este propunerea pentru conducerea Ministerului Dezvoltarii si pentru postul de vicepremier, in locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe, presedintele PSD Constanta, este propus pentru Ministerul Transporturilor, in locul lui Razvan Cuc, iar Marius Nica este propus sa preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene in locul Rovanei Plumb.

Paul Stanescu, propus la Ministerul Dezvoltarii, are 60 de ani, este senator, absolvent al Facultatii de Agronomie din Craiova si al unui curs de management economic, a fost pe rand, din 1982, cand a terminat facultatea, director al Fabricii de conserve Caracal, director al IAS Studina, director Agromec Visina si presedinte al Consiliului Judetean Olt, functie pe care a detinut-o timp de doua mandate.

Dragnea si-a numit un vechi amic la Dezvoltare, vizat de o ancheta DNA. Paul Stanescu: In viata mea, nu am dat cu subsemnatul

Felix Stroe, propunerea PSD pentru Minist ...citeste mai departe despre "Tudose trimite noile nume de ministri la Cotroceni. Sa vedem daca Iohannis le accepta" pe Ziare.com

#Mihai Tudose ministri noi Iohannis, #Tudose Iohannis ministri schimbati , #Stiri Guvern