Tudose si mustruluirea selectiva a ministrilor

Sambata, 19 August 2017, ora 12:37
732 citiri
Tudose si mustruluirea selectiva a ministrilor

Prim-ministrul a luat o initiativa care ii aduce nu numai un plus de popularitate, dar si aprecieri privind stilul democratic si transparent cu care doreste sa conduca Executivul: admite prezenta presei in prima parte a sedintelor de guvern, atunci cand isi cearta ministrii.

Nu se sfieste sa puna la colt un membru al Guvernului, atunci cand il gaseste pe picior gresit, asa cum l-a gasit vineri pe ministrul Transporturirlor, Bogdan Cuc, caruia i-a spus pe sleau si intr-un limbaj deloc diplomatic: "Dati-mi voie sa nu va cred. Nu mai am pic de incredere in ce imi spuneti".

E tare. In opinia mea, este un fel de "adio si n-am cuvinte". Si pe buna dreptate, prim-ministrul fusese deranjat de modul cum sunt urmarite lucrarile la autostrazi - mai exact cum nu sunt urmarite - dar si de pierderile considerabile de la TAROM si CFR Calatori.

Prins la inghesuiala, dl ministru Cuc s-a justificat destul de subtirel: "o sa analizez situatia si o sa iau masurile care se impun. Am discutat cu directorul CNAIR, m-a informat ca in permanenta s-a aflat un reprezentant...."

"O sa analizez", "o sa iau masurile", "am discutat", "m-a informat". Intr-adevar, explicatii jalnice, chiar si pentru un functionar care a calcat stramb in indatoririle sale, darmite pentru un ditamai ministrul! Jenant.

Pe buna dreptate, dl Tudose a gasit cu cale sa puna lucrurile la punct, printr-o apostrofare severa: "Dupa ce avem pierderea asta, dupa ce luam avioane, ultimul punct pe care il aveti in vedere este sa faceti analiza? Cu asta trebuia sa incepeti".

Cat se poate de corect, dar imi permit sa observ ca, in aceeasi sedinta, tot premierul se arata incomparabil mai ingaduitor cu alti membri ai Guvernului care, cel putin in fata opiniei publice, se gaseau intr-o situatie la fel de jenanta.

Spre exemplu, invalmaseala de la ghiseele de eliberare a pasapoartelor, ajunsa notorie si chiar revoltatoare pentru mii de romani plimbati de colo-colo ca sa primeasca un drept al lor, nu pare sa-l fi nemultumit pe premier.

As zice ca, dimpotriva, a gasit acceptabile explicatiile dnei ministru Carmen Dan si a trecut repede peste subiect, desi nu mi se par mai pertinente decat cele ale colegului de la Transporturi: "intentionam sa demaram", "noi am facut cunoscut", "ne confruntam cu un fenomen" si tot asa.

Doar concluzia a fost mai fericit formulata, desi mi se pare mai curand o gaselnita decat o concluzie: "Solutia a fost eficienta pe moment, timpul de asteptare a scazut considerabil".

...citeste mai departe despre "Tudose si mustruluirea selectiva a ministrilor" pe Ziare.com

#Bogdan Cuc ministrul transporturilor, #Carmen Dan ministru de interne, #aglomersatie pasapoarte, #Mihai Tudose prim ministru , #Stiri Guvern