Tudose, intrebat ce a vorbit cu Macron: Muncitorii din toata lumea care muncesc in Franta vor trebui platiti ca in Franta

Vineri, 25 August 2017, ora 17:45
986 citiri
Tudose, intrebat ce a vorbit cu Macron: Muncitorii din toata lumea care muncesc in Franta vor trebui platiti ca in Franta
Foto: Facebook/Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, ca a discutat cu presedintele Frantei, Emmanuel Macron, ca muncitorii din toata lumea sa fie platiti la nivelul salariului din Franta, precizand ca acesta este un lucru bun pentru romani.

"Muncitorii din toata lumea care muncesc in Franta vor trebui platiti ca in Franta. Este vorba despre obligatia angajatorului francez de a-l plati pe muncitorul din Est sau de unde o fi el la nivelului salariului din Franta, ceea ce este un lucru bun pentru romani", a spus premierul Tudose.

Citeste si Tudose i-a dat lui Macron o crenguta dintr-un stejar secular cu o semnificatie aparte

Presedintele francez, Emmanuel Macron, si-a exprimat speranta, joi, in cursul unei conferinte de presa comune cu omologul sau roman Klaus Iohannis, ca un acord privind muncitorii detasati in UE va fi incheiat pana la sfarsitul anului si a pledat ca statele UE sa progreseze impreuna in beneficiul Europei.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a declarat, in conferinta de presa comuna, ca nu poate spune ca este de acord sau nu cu modul in care sa fie reformulata Directiva Uniunii Europene privind lucratorii detasati, dar este "inadmisibil" sa existe atatea critici cu privire la acest document. Seful statului a sustinut ca Directiva ar trebui imbunatatita, avand in vedere ca exista atatea critici la adresa ei.

Citeste si Macron va veni din nou in Romania, pentru a planta un stejar in 2018

"Trebuie sa vedem lucrurile asa cum sunt. Exista pe de-o parte o mare nemultumire in Franta ca sunt lucratori care aparent incearca mai degraba sa eludeze sistemul decat sa se incadreze in sistem, pe de alta parte putem sa observam ca exista foarte multi oameni in Europa de Est, de exemplu in Romania, care vor sa lucreze in Spania, Germania, Franta. Daca situatia este asa, este foarte clar ca trebuie sa imbunatatim aceasta Directiva.

E inamdisibil sa vedem aceste nemultumiri, pe de o parte in Europa de Vest, pe de alta parte, dorinta oamenilor din Est de a trai mai bine. Si una si alta este legitima si daca aceasta directiva a produs astfel de disensiuni si a produs astfel de divergente de abordare, nu inseamna ca oamenii din Franta nu au dreptate sau oamenii din Romania nu au dreptate, inseamna ca Directiva nu este suficient de clara si suficient de buna", a completat Klaus Iohannis.

Seful statului a tinut sa precizeze ca "nimeni nu doreste sa inlature competitia sau piata libera", nefiind suficient sa se rescrie directiva. "Este nevoie ...citeste mai departe despre "Tudose, intrebat ce a vorbit cu Macron: Muncitorii din toata lumea care muncesc in Franta vor trebui platiti ca in Franta" pe Ziare.com

#Tudose discutii Macron, #Tudose macron muncitori romani, #romani munca Franta, #Macron vizita Romania , #Stiri Guvern