Tudose e comparat de presa maghiara cu Viktor Orban, iar nemtii spun ca Guvernul roman seamana cu cel din Polonia

Joi, 31 August 2017, ora 17:33
1163 citiri
Tudose e comparat de presa maghiara cu Viktor Orban, iar nemtii spun ca Guvernul roman seamana cu cel din Polonia
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministul Mihai Tudose este comparat de o publicatie maghiara cu omologul sau de la Budapesta, Viktor Orban, in timp ce o publicatie germana compara Guvernul roman cu cel controversat al Poloniei.

"Una dintre cele mai dure masuri ale lui Orban este copiata de romani", titreaza Napi Gazdasag, facand referire la intentia de a nationaliza Pilonul II de pensii.

Tudose confirma ca se fac modificari la Pilonul II de pensii: Statul administreaza mai bine decat privatulVlad Voiculescu: O adunatura de secaturi vrea toata puterea. Guvernul va fura banii de pensiiPislaru le da cifrele lui Dragnea si Tudose: Pilonul II de pensii din Romania are cel mai bun randament din EuropaConsilierul guvernatorului BNR explica miza nationalizarii si desfiintarii Pilonului II de pensii

De asemenea, sursa citata il mai compara pe Tudose cu Orban si in ce priveste criticile aduse bancilor, referitor la faptul ca acestea nu fac profit.

Citeste si alte contre ale lui Tudose cu bancile, din ultimele saptamani:

Tudose acuza si ancheteaza bancile, dar le aduce bani obtinuti usor din buzunarul firmelorTudose anunta ca ANAF verifica doua din bancile care activeaza in Romania: Poate facem o fundatie sa le dam niste baniTudose, ironii cu reprezentantii bancilor: Stramosii lor au luptat la Solferino? Sa plateasca impozite statului romanBNR reactioneaza dupa declaratiile lui Tudose: Banii romanilor sunt in siguranta in banci. Nu exista niciun motiv de ingrijorareBancile ii dau replica lui Tudose si amintesc ca n-au luat niciun ban de la stat in criza. Ba chiar au adus 3,5 miliarde de euro in RomaniaTudose a pus gand rau bancilor si vrea sa dezvaluie secrete bancare: Imi asum! Romanii sa inteleaga ca aia ne fura!

Totodata, publicatia in limba germana Die Presse titreaza ca "Romania este pe urmele Poloniei", in ce priveste modificarile pregatite Legilor Justitiei.

Sursa citata aminteste despre protestele de strada care au avut loc din cauza acestor modificari anuntate de ministrul Tudorel Toader si noteaza ca Guvernul roman se alatura cursului iliberal pe care Polonia s-a aruncat sub conducerea partidului national-populist "Lege si Justitie".

Citeste mai multe despre situatia din Polonia:

5 lucruri de stiut despre criza democratiei din Polonia: Cum vrea partidul de guvernamant sa obtina puterea absolutaPolonia, urmatorul mare test al Europei. Intrebarea este daca va face UE cevaRomanii ies in strada, in semn de solidaritate cu sutele de mii de polonezi care ...citeste mai departe despre "Tudose e comparat de presa maghiara cu Viktor Orban, iar nemtii spun ca Guvernul roman seamana cu cel din Polonia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tudose comparat Viktor Orban, #Guvern Tudose comparat guvern Polonia, #Tudose declaratii banci , #Stiri Guvern