Tudose cere ajutorul Marii Britanii pentru admiterea Romaniei in OCDE: Oferim un mediu de afaceri stabil, prietenos

Marti, 18 Iulie 2017, ora 17:54
971 citiri
Tudose cere ajutorul Marii Britanii pentru admiterea Romaniei in OCDE: Oferim un mediu de afaceri stabil, prietenos
Foto:Guvernul Romaniei

Premierul Mihai Tudose a solicitat marti, prin intermediul ambasadorului Regatului Unit, sprijinul Marii Britanii pentru admiterea Romaniei in Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE)

De asemenea, in contextul Brexit, prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat ca Executivul isi doreste "sa lucreze indeaproape cu Marea Britanie, astfel incat drepturile romanilor care studiaza, muncesc si traiesc in Regat sa fie respectate si protejate, iar relatiile economice bilaterale sa se ridice la nivelul colaborarii politice excelente dintre cele doua state".

"Marea Britanie este si va ramane un partener si prieten al Romaniei. Am incredere ca vom lucra foarte aplicat pentru ca romanii din Regatul Unit sa nu fie afectati de Brexit.

In acelasi timp, Romania ofera un mediu de afaceri stabil, prietenos, facilitati fiscale pentru investitori, deci avem toate premisele pentru dezvoltarea relatiilor economice", a afirmat seful Executivului, citat intr-un comunicat.

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, i-a inmanat premierului Tudose o scrisoare de felicitare, din partea omologului sau britanic, Theresa May.

Diplomatul britanic a subliniat ca este important ca negocierile pentru Brexit sa aiba rezultate pozitive atat pentru Marea Britanie, cat si pentru Uniunea Europeana, si a apreciat contributia comunitatii de romani pentru societatea britanica.

"Romanii care lucreaza, studiaza si traiesc in Marea Britanie sunt bineveniti.

In Regatul Unit ajung cei mai buni studenti romani, lucreaza medici si ingineri foarte buni, care au un aport important la economia noastra", a afirmat ambasadorul Paul Brummell. ...citeste mai departe despre "Tudose cere ajutorul Marii Britanii pentru admiterea Romaniei in OCDE: Oferim un mediu de afaceri stabil, prietenos" pe Ziare.com

#premier Tudose sprijin Marea Britanie, #aderare Romania OCDE , #Stiri Guvern