Tudose a promis, in timpul dezbaterii motiunii, ca va da o ordonanta de urgenta ca sa nu scada salariile din domeniul IT

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 12:33
1123 citiri
Tudose a promis, in timpul dezbaterii motiunii, ca va da o ordonanta de urgenta ca sa nu scada salariile din domeniul IT
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Mihai Tudose a anuntat joi, in cadrul dezbaterilor din Parlament asupra motiunii de cenzura, ca Guvernul urmeaza sa dea o ordonanta de urgenta astfel incat angajatilor din sectorul IT sa nu le scada salariile.

"Singura problema care este reala, inca, in curs de rezolvare, saptamana viitoare, este cea cu angajatii din IT, care sunt scutiti de impozit. Pentru aceasta categorie vom da o ordonanta, care sa echilibreze lucrurile, astfel incat niciunui salariat din mediul IT (...) sa nu ii scada venitul", a declarat Mihai Tudose, citat de News.ro.

El a sustinut ca sectorul IT va fi "o prioritate strategica" in continuare. "Ne dorim sa contribuim la dezvoltarea sa. La fel vom proceda si cu veniturile persoanelor cu dizabilitati", a mai spus seful Guvernului.

Luna trecuta, deputatul PSD Ana Birchall, fost ministru pentru Afaceri Europene in Guvernul Grindeanu, a declarat ca se va da "un ordin de ministru" pentru ca salariile angajatilor din IT sa nu scada in urma modificarilor operate de Guvern, care vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2018.

"O sa fie un ordin de ministru care o sa rectifice acest lucru (...) O sa vedeti", a spus deputatul PSD, in cadrul unei emisiuni la Digi24, fara sa dea mai multe detalii.

A fost pentru prima oara cand s-a vorbit despre o astfel de solutie, cu toate ca inca de la declansarea "revolutiei fiscale" specialistii si sindicatele din IT au semnalat faptul ca acest sector va avea de suferit din punct de vedere financiar.

Nemultumiti de schimbarile facute de Guvernul Tudose, circa 500 de IT-isti din Timisoara au iesit luna trecuta in strada. Ei au spus ca salariile li se vor reduce cu circa 6%.

"Multi dintre noi am ramas in speranta de a construi o tara mai buna, de a ne creste copiii aici, se pare ca acest guvern, aceasta clasa politica in general nu face decat sa alunge din tara ultimii romani ramasi", a declarat la Digi24 un protestatar care lucreaza in domeniul IT, afirmand ca probabil multi dintre colegii lui vor alege sa plece din tara.

Si angajatorii sunt ingrijorati. Ei au spus ca, daca vor sa compenseze scaderile nete salariale, ar trebui sa mareasca bugetul de cheltuieli cu circa 7%, dar acest lucru este imposibil, pentru ca bugetele pentru anul viitor au fost deja aprobate.

#ordonanta salarii IT , #Stiri Guvern