Tudose a ordonat un control la BNR dupa scandalul complexului sportiv

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 23:31
916 citiri
Tudose a ordonat un control la BNR dupa scandalul complexului sportiv
Foto: captura video Antena 3

Premierul Mihai Tudose a anuntat ca a ordonat un control pentru a stabili cum a ajuns Banca Nationala in posesia Arenelor BNR.

Acesta sustine ca Banca Nationala nu a preluat complexul sportiv de la vreun minister si ca nimeni nu detine acte in acest sens.

"Am constatat ca Arenele BNR, pe care evident ca BNR le-a primit mostenire de la mama BNR-ului, ca le-a luat de undeva, nu le-a luat de la minister... Undeva prin negura istoriei se pare ca nu are nimeni nicio hartie si ca Arenele au venit la pachet cu nu stiu ce cladire. Am rugat pe cineva sa cerceteze. Am inteles ca sunt la vanzare, ca aveau un pret de 30 si ceva de milioane, lucru care pe mine m-a suit pe pereti. Mi se pare o crima ce se intampla!", a spus Tudose la Antena 3.

Declaratia premierului vine sa contrazica un comunicat oficial al BNR, care sustinea contrariul.

Banca Nationala sustinea in data de 21 august ca a cumparat terenul pe care se afla arenele in anul 1946, iar constructiile au fost preluate tot prin cumparare in 1991.

"Terenul din str. Dr. Staicovici nr. 42-48 este proprietatea BNR din anul 1946, fiind dobandit printr-un act de vanzare-cumparare de la Societatea de Dare la Semn Bucuresti. Arena Centrala de tenis, impreuna cu alte constructii amenajate pe terenul BNR, a fost preluata in proprietate de catre BNR, cu plata, in anul 1991, de la Ministerul Tineretului si Sportului", se arata in comunicatul BNR.

Banca Nationala a mai precizat ca inca din 2014 a demarat demersuri pe langa Guvern pentru a transfera complexul sportiv in proprietatea unei alte institutii.

"BNR a initiat demersuri inca din anul 2014 privind transferul de proprietate catre Guvern a perimetrului delimitat de strazile Dr. Staicovici - Dr. Lister destinat activitatilor sportive, propunand o serie de solutii concrete. Astfel, au fost transmise scrisori catre Guverul Romaniei in iulie 2014, decembrie 2015 si mai 2017.

BNR a avut si continua sa aiba toata disponibilitatea de a finaliza aceste demersuri, in conditiile legii."

Ion Tiriac a solicitat in Parlament ca Arenele BNR sa iasa din proprietatea Bancii Nationale pentru a putea fi folosite din nou la evenimentele sportive. In acest moment, Arena Centrala este inutilizabila pentru ca nu a primit autorizatia din partea ISU, fiind necesare investitii consistente in refacerea acesteia.

Tiriac s-a intalnit luni si cu premierul Tudose, acesta afirmand ca o solutie pentru rezolvarea crizei este cumpararea complexului de la BNR si trecerea ace ...citeste mai departe despre "Tudose a ordonat un control la BNR dupa scandalul complexului sportiv" pe Ziare.com

#Tudose control BNR acte arena tenis , #Stiri Guvern