Tribunalul Bucuresti judeca luni propunerea de arestare preventiva a lui Alin Trasculescu

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 08:18
1053 citiri

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa judece luni cererea Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a fostului deputat PDL Alin Trasculescu, intr-un dosar in care acesta este acuzat de trafic de influenta.

Cererea DNA a ajuns pe 22 noiembrie la Tribunalul Bucuresti iar judecatorul caruia i s-a repartizat acest dosar a decis ca Trasculescu trebuie citat la domiciliul sau din Vrancea, astfel incat se impune amanarea pentru luni a judecarii cauzei.

DNA a extins cercetarile in cazul lui Trasculescu pentru o noua infractiune, cea de asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Potrivit DNA, aceste noi masuri au fost luate de procurori in dosarul in care se efectueaza acte de urmarire penala fata de Trasculescu pentru infractiunile de trafic de influenta, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, comisa in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si instigare la infractiunea de spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Pe 20 noiembrie Camera Deputatilor a constatat incetarea calitatii de deputat a lui Trasculescu, in urma demisiei sale si ca a fost inlaturat impedimentul procedural care nu le permitea procurorilor sa ceara instantei arestarea preventiva a inculpatului.

In noile imprejurari create prin demisia lui Trasculescu, competenta de a se pronunta asupra masurilor preventive a revenit Tribunalului Bucuresti.

Alin Trasculescu a fost retinut pe 11 noiembrie de procurorii DNA, insa a parasit pe 12 noiembrie arestul Politiei Capitalei, dupa ce ordonanta de retinere a expirat.

In acelasi dosar a fost retinut si Marian-Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, care a fost arestat preventiv pentru 29 zile in urma deciziei ICCJ.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei Judetene Vrancea a PDL, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza) initial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro. Banii au fost pretinsi cu ajutorul inculpatului Calota, care l-a constrans prin amenintare pe denuntator sa remita lui Alin Trasculescu sumele solicitate.

"Pentru obtinerea acestor foloase, Trasculescu a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor unei societati comerciale, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu firma administrata de denuntator. Din banii pretinsi, inculpatul Trasculescu a primit, prin intermediul lui Calota, in mai multe transe, suma totala de 464.000 lei", sustin procurorii DNA.

#Alin Trasculescu arestare Tribunal Bucuresti, #Alin Trasculescu urmarire penala, #Alin Trasculescu deputat , #Stiri Guvern