Cât costă apartamentul de lux în care s-a mutat Traian Băsescu după ce a fost dat afară din vila de protocol

Luni, 06 Iunie 2022, ora 13:09
1553 citiri
Cât costă apartamentul de lux în care s-a mutat Traian Băsescu după ce a fost dat afară din vila de protocol
Fostul președinte al României Traian Băsescu a rămas fără locuința de la stat FOTO Facebook / Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu, nevoit să elibereze vila de protocol după ce a fost declarat colaborator al Securității, se mută într-un apartament din București.

Traian Băsescu s-ar muta într-un apartament de lux care ar costa aproape jumătate de milion de euro, potrivit realitatea.net.

Traian Băsescu și soția sa Maria și-ar fi mutat deja primele lucruri în noua locuință. Potrivit informațiilor din spațiul public, ansamblul rezidențial în care va locui familia Băsescu ar fi construit de partenerul de afaceri al ginerelui lor, mai scrie sursa citată.

Fostul președinte ar fi plătit pentru apartament 400 de mii de euro.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat joi, 2 iunie, într-un interviu acordat Realitatea Plus TV, că nu stă „în mila statului” după ce a fost evacuat din vila de protocol. ”Ce-mi dă statul am să-i dau şi eu”, a adăugat Băsescu.

"Este o situaţie normală, n-aş intra în detalii. Cert este că astăzi i-am chemat să facă inventarul, pentru că acolo este un inventar de predat. Se termină azi”, a spus fostul preşedinte, arătând că cealaltă locuinţă este gata să primească mobilier.

Întrebat despre faptul că RA-APPS insistă să se mute din vilă, Traian Băsescu a spus că nu insistă: ”RA-APPS a fost cea mai decentă instituţie, a lucrat cu legea, n-a lucrat cu somaţii, n-a lucrat cu notificări, deci a fost cea mai decentă instituţie dintre toate instituţiile statului”.

Traian Băsescu a comentat situaţia în care se găseşte.

”Ştiţi ceva, un stat care-şi batjocoreşte foştii preşedinţi n-are decât să fie tratat de foştii preşedinţi cum îi tratează el. Aşa că ce-mi dă statul am să-i dau şi eu, n-am obligaţia să-i dau altceva", a afirmat Traian Băsescu.

Despre noul apartament, fostul preşedinte a afirmat că este ”foarte bine”.

”Credeţi-mă că nu am niciun regret personal după locuinţa statului, mi-am cumpărat un apartament foarte frumos, aşa că nu stau în mila statului român. Maria e oricum mulţumită, atât timp cât suntem împreună”, a mai spus el.

Despre actuala situaţie politică, Băsescu a comentat: ”Mă întreb cât de proşti putem fi să avem 16 miliarde de euro necheltuiţi din exerciţiul bugetar 2014-2020, pe care îi pierdem anul viitor, şi în acelaşi timp să împrumutăm bani”.

”Cât de incompetenţi şi proşti putem fi, noi, ca stat”, a mai spus fostul p ...citeste mai departe despre "Cât costă apartamentul de lux în care s-a mutat Traian Băsescu după ce a fost dat afară din vila de protocol" pe Ziare.com

#Traian Basescu, #apartament, #vila protocol Basescu , #Stiri Guvern