Toti turistii din Romania, inregistrati intr-un sistem al STS: Ce date vrea Guvernul si de ce?

Sambata, 26 August 2017, ora 13:30
842 citiri
Toti turistii din Romania, inregistrati intr-un sistem al STS: Ce date vrea Guvernul si de ce?
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Ministerul Turismului a lansat in dezbatere publica proiectul Legii Turismului, care prevede, intre altele, infiintarea Sistemului Informatic de Evidenta a Activitatii de Turism din Romania (SIEATR), ce va fi gestionat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si va cuprinde date despre toti turistii din Romania.

Proiectul prevede ca toate structurile de primire turistica vor fi obligate sa implementeze un sistem informatic care sa permita evaluarea veniturilor reale din turism si care va inregistra toate datele privind activitatea turistica si turistii.

Softul va fi pus in mod gratuit la dispozitia unitatilor de cazare.

Citeste expunerea de motive si proiectul Legii Turismului publicat pe sitepentru dezbatere publica.

Proiectul Legii Turismului, foarte asteptat de toti jucatorii din domeniu, va sta in dezbatere timp de 20 de zile, si ar urma sa intre in vigoare la 180 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

Furnizorii de servicii turistice vor colecta de la turisti urmatoarele informatii:

numele si prenumeledata si locul nasteriicetateniadate referitoare la domiciliu (tara, localitate, strada, numar)date referitoare la actul de identitate (tipul, seria si/sau numarul, data eliberarii si institutia emitenta, statul emitent)codul numeric personal sau numarul personal de identificare, cu exceptia turistilor straini care nu poseda un astfel de numardata sosirii si data plecariiscopul calatorieidate privind plata, inclusiv adresa de facturaredate din profilul "client fidel", daca existaagentia sau agentul de turism prin care a fost facuta rezervarea sau a fost cumparat biletul

"In urma implementarii acestui sistem informatic vom avea o acuratete mai buna in ceea ce priveste numarul real al turistilor straini si romani cazati in structurile de primire turistica de pe teritoriul Romaniei.

De asemenea, putem sa ne dam seama cum si unde prioritizam investitiile in turism, deoarece vom observa mult mai bine care sunt destinatiile preferate ale turistilor si vom putea asigura o fiscalizare mai buna a acestui domeniu de activitate", a declarat ministrul Turismului, Mircea - Titus Dobre.

Astfel, proiectul de act normativ are un capitol care reglementeaza activitatile de colectare, stocare, corelare, ordonare, analiza, prelucrare si diseminare a datelor, precum si a indicatorilor statistici privind activitatile de turism si turistii, prin intermediul SIEATR.

"Acesta reprezinta un ansamblu al sistemelor si mijloacelor informatice, ...citeste mai departe despre "Toti turistii din Romania, inregistrati intr-un sistem al STS: Ce date vrea Guvernul si de ce?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turisti inregistrati STS legea Turismului , #Stiri Guvern