Topul celor mai harnici parlamentari - Ghita e codasul clasamentului

Luni, 22 August 2016, ora 16:07
769 citiri
Topul celor mai harnici parlamentari - Ghita e codasul clasamentului
Foto: Arhiva Ziare.com

Cel mai activ parlamentar roman, in cele sapte sesiuni din actuala legislatura, este deputatul Valeriu Zgonea, in timp ce fostul sau coleg de partid Sebastian Ghita este codasul acestui clasament, arata Indicele agregat al Activitatii Parlamentare (IAP).

IAP este un indice cantitativ. Cea mai mare pondere in alcatuirea sa o au initiativele legislative (in proportie de 30%), urmat de luarile de cuvant (25%), declaratiile politice (20%), intrebari si interpelari (15%) si motiuni (10%). Nu se iau in considerare prezentele in plen, arata raportul realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

Poate te intereseaza si alt raport IPP - Parlamentul "obez", chiulangiu si ineficient

Cel mai activ parlamentar a fost in aceasta legislatura Valeriu Zgonea (IAP 1015,15). Zgonea a ajuns sa conduca in acest clasament datorita numarului de interventii (4.027 luari de cuvant), insa majoritatea in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor. Valeriu Zgonea nu a avut nicio intrebare, ...citeste mai departe despre "Topul celor mai harnici parlamentari - Ghita e codasul clasamentului" pe Ziare.com

#top parlamentari activi, #top cei ma harnici parlamentari , #Stiri Guvern