Top 3 ministri ASA NU din Cabinetul Grindeanu, dupa analiza lui Valcov

Joi, 15 Iunie 2017, ora 09:14
958 citiri
Top 3 ministri ASA NU din Cabinetul Grindeanu, dupa analiza lui Valcov
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Ministrii de la Finante, Justitie si Tineret si Sport au cele mai multe obiective "neindeplinite", precizeaza raportul privind evaluarea activitatii Executivului condus de Sorin Grindeanu, citit de Darius Valcov in sedinta CEx de ieri.

Viorel Stefan este pe primul loc in topul ministrilor cu cele mai multe masuri asumate in programul de guvernare si neindeplinite, la jumatate de an dupa preluarea mandatelor, reiese din analiza prezentata sub forma unui raport, intocmit pe fiecare domeniu in parte.

In total, ministrul Finantelor are nu mai putin de 40 de masuri neindeplinite, printre care Codul Economic al Romaniei, reducerea TVA de la 20% la 18%, imbunatatirea conditiilor de lucru pentru angajatii statului, impozit 0% pentru venituri mai mici de 2.000 lei/luna, eliminarea impozitului pe dividende si planul de rationalizare a cheltuielilor publice.

Alte 17 masuri au fost insa indeplinite. Cele mai importante sunt Legea salarizarii unitare, cresterea cu 20% salariului mediu pentru cei din sectorul public si eliminarea a 102 taxe nefiscale.

Dezastru in evaluarea programului de guvernare: Doar 13 la suta promisiuni indeplinite, dar Grindeanu e judecat pentru masuri programate in 2018

Locul doi la capitolul "nerealizari" este ocupat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Acesta a acumulat 29 de obiective neindeplinite, printre care se afla: programul de masuri imediate pentru rezolvarea situatiei din penitenciare, modernizarea legislatiei privind sistemul judiciar, aplicarea de indata a deciziilor CCR, Legea raspunderii magistratilor si Legea raspunderii ministeriale.

Alte trei masuri sunt realizate partial. Acestea sunt continuarea Programului national de investitii in infrastructura instantelor din capitalele de judet, alocarea de fonduri europene conform solicitarii transmise de Romania si Italia, pentru infrastructura de penitenciare si consolidarea sistemului de probatiune ca forma de diminuare a populatiei din penitenciare.

Toader a avut, de cand se afla in fruntea Ministerului Justitiei, o singura realizare: reinfiintarea Institutului Roman de Criminologie.

Iata cum raspunde ministrul Toader acestor acuzatii: Alea sunt obiectivele programului de guvernare pe 4 ani!

Pe locul trei se afla ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca.

Acesta a acumulat 20 de obiective neindeplinite, printre care se numara programul de stimulare a revenirii tinerilor in tara printr-un pachet de instalare, portalul online pentru tineri c ...citeste mai departe despre "Top 3 ministri ASA NU din Cabinetul Grindeanu, dupa analiza lui Valcov" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministri campioni nerealizari, #ministri cabinet Grindeanu , #Stiri Guvern