Teodorovici vrea mai multa independenta pentru ANAF: Cum vor fi alesi sefii Fiscului

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 18:03
744 citiri
Teodorovici vrea mai multa independenta pentru ANAF: Cum vor fi alesi sefii Fiscului
Foto: Facebook / Eugen Teodorovici

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, ca este normal ca ANAF sa fie o agentie separata de minister, aratand ca a discutat cu primul ministrul Victor Ponta aceasta idee si ca persoanele din board-ul ANAF vor fi desemnate transparent, pe criterii pur profesionale.

Intrebat in legatura cu afirmatia premierului ca ANAF sa nu mai arate ca o institutie politizata, Teodorovici a spus ca a discutat marti cu prim-ministrul si este normal sa existe o agentie separata, cu o mai mare independenta.

"Am discutat ieri cu primul ministru aceasta idee, chiar el a mentionat ieri seara acest lucru. Este o continuare a reformei ANAF si este o abordare precum si alte state, precum fiscul american, cum functioneaza. Este normal sa fie asa, este o desprindere de Ministerul de Finante. Ministerul Finantelor este cel care face politica in acest domeniu, dar trebuie sa fie si o agentie separata si cu o mai mare independenta, inclusiv pentru cei care ocupa functii de conducere ...citeste mai departe despre "Teodorovici vrea mai multa independenta pentru ANAF: Cum vor fi alesi sefii Fiscului" pe Ziare.com

#Teodorovici ANAF separat Ministerul Finante, #ANAF board depolitizat , #Stiri Guvern