Tariceanu nu e de acord cu respingerea ordonantei 13: Avem o parodie de stat de drept. Multi in UE se bucura!

Luni, 20 Februarie 2017, ora 17:35
987 citiri
Tariceanu nu e de acord cu respingerea ordonantei 13: Avem o parodie de stat de drept. Multi in UE se bucura!
Foto: Digi 24 TV

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului si co-presedintele ALDE, a refuzat sa prezideze sedinta plenului in care se dezbate legea de respingere a OUG 13 si nici nu a dorit sa voteze in acest caz. "Avem o parodie de stat de drept", a spus Tariceanu de la tribuna Senatului.

Presedintele Senatului i-a acuzat pe cei din Opozitie ca au insistat sa se voteze legea de respingere a OUG 13, in conditiile in care cu un pas inainte la vot este legea de adoptare a OUG 14, ordonanta de urgenta care o abroga pe prima.

"Au facut mare caz ca dupa ce OUG a fost abrogata trebuie sa o mai respingem si in Parlament. Cred ca viziunea unora care sunt aici, cei mai nou veniti, este sa faca cu orice pret rau. Orice trebuie respins. Daca mai ramane ceva care nu e respins, trebuie distrus. Facand rau pana la urma ati facut bine, pentru ca s-a dezincriminat abuzul in serviciu (...).

Ati inteles de ce a fost toata forfota asta doua saptamani, cu manifestatii de strada, cu patimi aprinse, cu invective, cu ultimatumuri? Au venit pana si cainii sa protesteze in piata publica. Pana la urma, ati inteles de ce? (...)

Eu am avut o discutie cu cei din PSD si i-am intrebat: Aveti vreo agenda ascunsa? Mi-au spus. Nu. Ordonanta e cu dedicatie? Nu. Bun, atunci retrageti-o. In pofida faptului ca OUG a fost retrasa, manifestatiile au continuat", a declarat iritat Tariceanu de la tribuna Senatului.

In plus, acesta a reluat vechile atacuri la adresa serviciilor secrete si Uniunii Europene.

"E o lupta pentru putere! De o parte sunt cei care sunt votati, au legitimitatea votului - Parlament, Guvern - si in cealalta parte forte politice oculte, institutii care actioneaza ocult si nu au niciun fel de legitimitate, dar vor cu orice pret sa isi exercite puterea castigata in ultima vreme", a declarat Tariceanu, facand trimitere la serviciile secrete.

Trimis in judecata pentru marturie mincinoasa, Calin Popescu Tariceanu a reamintit ca Romania are "numeroase procese pierdute la CEDO".

"Suntem campioni absoluti", a sustinut el, explicand ca acest lucru este "expresia modului in care functioneaza Justitia".

"Asa va imaginati voi ca este statul de drept? Vai de noi!", a strigat el catre senatorii PNL si USR aflati in sala.

"Aveti patronajul pe care am vazut ca l-a dat UE. Nicaieri in UE nu gasim o parodie de stat de drept cum se gaseste in Romania (...) Sunt foarte multe tari care se bucura ca noi ne consumam energiile si ne irosim timpul (...) Nu va imaginati ca in Europa ...citeste mai departe despre "Tariceanu nu e de acord cu respingerea ordonantei 13: Avem o parodie de stat de drept. Multi in UE se bucura!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tariceanu ordonanta vot lege respingere , #Stiri Guvern