Tariceanu e convins ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului va trece: Circ reprobabil, e de Cartea Recordurilor!

Joi, 15 Iunie 2017, ora 17:19
966 citiri
Tariceanu e convins ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului va trece: Circ reprobabil, e de Cartea Recordurilor!
Foto: captura video Digi24

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi dupa amiaza ca parlamentarii coalitiei guvernamentale strang semnaturile necesare pentru o motiune de cenzura impotriva guvernului Grindeanu, care va fi depusa luni.

Declaratiile au fost facute dupa noua runda de consultari la care au participat conducerile PSD si ALDE in contextul in care ministrii Cabinetului Grindeanu si-au depus demisiile, dar premierul a refuzat sa faca acest gest.

Urmareste LIVE pe Ziare.com principalele declaratii si evolutii ale crizei din coalitia de guvernare PSD-ALDE.

Tariceanu a subliniat ca este "o situatie inedita" si l-a acuzat pe Sorin Grindeanu ca tine de scaun, desi si-a pierdut sprijinul politic.

"E de Cartea Recordurilor (...) Asistam la niste elemente de circ reprobabil din partea unui om care a ajuns prim-ministru acolo nu prin propriile merite, ci pentru ca a fost desemnat de coalitia majoritara. In aceasta situatie, in care premierul refuza sa demisioneze, nu exista o alta solutie decat motiunea de cenzura", a explicat Tariceanu.

Liderul ALDE a anuntat ca motiunea va fi depusa luni si astfel o sa se "puna capat crizei politice". El a explicat ca tot calendarul va fi decis la sedinta Birourilor Parlamentare reunite ale Parlamentului, dar totul va dura cat se poate de repede.

"Luni vom cere membrilor grupurilor noastre parlamentare sa depuna semnaturi de sustinere pentru depunerea motiunii", a adaugat el.

De asemenea, Tariceanu a explicat ca motivele pentru care s-a decis daramarea guvernului Grindeanu sunt doua "in esenta", primul tinand de "incapacitatea de a conduce guvernul" dovedita de premier, iar al doilea de faptul ca Sorin Grindeanu ar avea "o agenda politica nu paralela cu a coalitiei, ci total divergenta, care tine de alte interese", dovada zvonurile privind numirea lui Victor Ponta la SGG.

"Increderea nu mai poate sa existe intre noi", a subliniat el.

Intrebat daca are garantia ca PSD-ALDE va pastra puterea in urma motiunii de cenzura si demiterii premierului, Tariceanu a raspuns: "Da, nu am niciun fel de emotie in acest sens", cu toate ca anumite calcule facute de presa arata ca lucrurile nu stau chiar asa.

Iata cum arata calculele la votul motiunii de cenzura.

UDMR momit la guvernare, PMP exclus

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca s-a luat in calcul cooptarea la guvernare sau primirea unui sprijin la vot din partea PMP, Tariceanu a dezmintit categoric ca s-ar fi discutat acest subiect in coalitie.

"Nu, ...citeste mai departe despre "Tariceanu e convins ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului va trece: Circ reprobabil, e de Cartea Recordurilor!" pe Ziare.com

#Tariceanu motiune cenzura Grindeanu , #Stiri Guvern