Tariceanu e contrazis de datele oficiale: Cele mai multe contracte de lucrari publice sunt castigate de firme romanesti, nu straine

Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 10:44
1113 citiri
Tariceanu e contrazis de datele oficiale: Cele mai multe contracte de lucrari publice sunt castigate de firme romanesti, nu straine
Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a acuzat ambasadelde ca s-au "aliat" cu DNA ca sa "decapiteze" firmele romanesti si sa poata castiga contracte cu statul. "Toate contractele de lucrari publice sunt castigate de firmele straine", a declarat Tariceanu, insa datele oficiale arata ca nu a spus adevarul.

" (...) Ambasadele straine au vazut ca nu exista aliat mai bun in acest demers al lor de a-si promova firmele si interesele lor decat DNA-ul. Ei nu au nevoie sa mai faca altceva decat sa vina pe aceasta piata in care toate firmele romanesti au fost decapitate, toti au fost trimisi la plimbare, nu mai exista o firma importanta de lucrari publice romaneasca. Toate contractele de lucrari publice sunt castigate de firmele straine", a declarat Tariceanu in cadrul intalnirii liderilor PSD-ALDE care a avut loc la Mamaia la sfarsitul saptamanii trecute.

Jurnalistii de la Europa FM au verificat informatia, consultand datele oficiale, iar ea s-a dovedit a fi falsa.

Astfel, in primele sase luni ale acestui an companiile de stat au semnat circa 1.800 de contracte atribuite prin licitatii pentru lucrari publice si doar 10 dintre ele au fost semnate cu firme straine, din Germania sau Italia, conform informatiilor publicate pe Portalul Guvernamental al Datelor Deschise, consultat de sursa citata.

Mai mult, in topul primelor 10 firme care castiga cei mai multi bani din aceste contracte, 7 sunt companii romanesti, iar unele au ca actionari directi chiar persoane fizice.

De asemenea, compania Tel Drum, despre care Victor Ponta a sustinut ca "e a lui Liviu Dragnea", aflata in centrul mai multor scandaluri si investigata de DNA, a semnat in perioada mentionata nu mai putin de 6 contracte cu statul, in valoare de 6 milioane de euro.

Compania Tel Drum si mai multi directori, urmariti penal de DNA intr-un dosar de frauda cu fonduri UEFost sef ANAF, dupa ce Dragnea a spus ca nu are nicio legatura cu Tel Drum: Cea mai mare minciuna declarata public de un om politic!Ponta: Multe persoane pot sa confirme ca Tel Drum e a lui Dragnea ...citeste mai departe despre "Tariceanu e contrazis de datele oficiale: Cele mai multe contracte de lucrari publice sunt castigate de firme romanesti, nu straine" pe Ziare.com

#Tariceanu firme straine contracte stat , #Stiri Guvern