Tariceanu, despre proteste: Coruptia poate sa ucida chiar pe cei care striga sloganurile astea

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 22:22
675 citiri
Tariceanu, despre proteste: Coruptia poate sa ucida chiar pe cei care striga sloganurile astea
Foto: Arhiva Ziare.com

Protestele din strada reprezentau, la inceput, societatea civila, dar au devenit "in mod vadit foarte politice", a afirmat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

In plus, referitor la solicitarea de alegeri anticipate a celor de la Coruptia ucide, liderul ALDE a facut niste afirmatii bizare: "Depinde pe cine ucide, ca coruptia poate sa ucida chiar pe cei care striga sloganurile astea".

"Aceste proteste, care la inceput reprezentau intr-un fel ceea ce numim societatea, societatea civila, in fine, oameni care aveau anumite lucruri cu care nu erau de acord, dar erau apolitice, au devenit, in acest moment, in mod vadit foarte politice. (...) Ele au devenit niste proteste la care partidele de opozitie, foarte slab prezente in viata publica si fara sa aiba posibilitatea sa isi recapete increderea, deci pe fondul unui deficit de incredere, cauta sa se asocieze cu miscarile de strada pentru a capata un plus de credibilitate in revendicarile pe care le au", a declarat Tariceanu, duminica seara, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Potrivit presedintelui Senatului, in toate tarile, Opozitia isi doreste sa acceada la guvernare, dar acest lucru nu se face ca urmare a miscarilor de strada.

"In toate tarile, Opozitia isi doreste sa rastoarne majoritatea si sa acceada ea la guvernare, numai ca (...) acest lucru se face, de obicei, pe baza votului cetatenilor exprimat in alegeri libere, nu ca urmare a miscarilor de strada. (...) Daca Opozitia asa isi doreste sa ajunga la putere, nu pot decat sa subliniez inca o data ca nu se poate accepta intr-o tara democratica o astfel de formula", a spus Tariceanu.

In opinia sa, exista "grupuri mai mult sau mai putin vizibile", care incearca sa rastoarne actuala majoritate prin "mijloace nedemocratice".

"In felul acesta se confirma (...) ca, dupa alegerile din decembrie anul trecut, exista o serie de (...) grupuri mai mult sau mai putin vizibile, la vedere, care sunt nemultumite de rezultatul alegerilor si care incearca sa rastoarne actuala majoritate printr-o serie de mijloace nedemocratice si, pana la urma, incorecte.

Si aceasta este (...) sinteza a ceea ce se intampla in momentul de fata prin aceste proteste", a mai afirmat Tariceanu.

Amintim ca fostul premier Dacian Ciolos s-a intalnit, duminica dupa-amiaza, cu sefii PNL si USR, dar si cu ONG-urile #Rezist, care organizeaza protestele.

Decizia luata de PNL si de USR, precum si de Platforma Romania 100 a fost sa se alature organizatiilor ...citeste mai departe despre "Tariceanu, despre proteste: Coruptia poate sa ucida chiar pe cei care striga sloganurile astea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tariceanu proteste Opozitie , #Stiri Guvern