Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 23:41
1431 citiri
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului a precizat că din primăvară va începe o sesiune de depunere etapizată, lunară, a dosarelor FOTO Facebook / Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu sprijin de la stat, panouri fotovoltaice.

Ministrul Mediului a precizat că sunt bani în 2022 pentru toți beneficiarii care și-au depus dosare până acum, iar din primăvară va începe o sesiune de depunere etapizată, lunară.

”Îi pot asigura pe toți cei care au depus dosarele în decembrie la instalatori, și pe toți cei 45.614 de beneficiari potențiali, că toți cei care trec de filtrul de eligibilitate și de finanțare, vor fi finanțați în 2022. Avem buget pentru 2022 suficient de mare ca să finanțăm toate dosarele. Deci vom finanța întregul pachet, pentru că este o nevoie și o cerere uriașă”, a spus Tánczos Barna, marţi seară, la Digi 24.

”Beneficiarii care au depus actele până acum vor intra în faza de evaluare. Momentan nu se mai acceptă noi dosare, dar probabil după martie, aprilie, putem ajunge la faza la care intrăm într-o sesiune de depunere etapizată, lunară.

Vreau să avem un parteneriat cu autorităţile publice locale. Până în 2024 am putea aloca până la un miliard de euro pentru acest program, cinci miliarde de lei în trei ani de zile”, a adăugat acesta.

El a menţionat că a propus autorităţilor locale să facă parteneriate în cadrul acestui program pentru panouri fotovoltaice.

”Sper să găsim o soluţie administrativă, legală, să mergem împreună, pentru că altfel este aproape imposibil ca printr-o autoritate centrală să implementeze un program de câteva sute de milioane”, a adăugat Tánczos.

Ministrul a precizat nu ar fi nevoie de participarea din punct de vedere financiar a autorităţilor locale la acest program, acesta urmând a fi finanţat de către minister. ...citeste mai departe despre "Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor" pe Ziare.com

#Casa Verde Fotovoltaice, #ministrul Mediului, #Tanczos Barna, #buget suplimentat, #program Mediu , #Stiri Guvern