Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Suprataxarea contractelor part-time, la un pas să fie abrogată prin lege. "Prima victorie în demersul nostru"

Suprataxarea contractelor part-time, la un pas să fie abrogată prin lege. "Prima victorie în demersul nostru"

Proiectul REPER de abrogare a prevederii care suprataxează contractele de muncă cu timp parţial (part-time) la nivelul salariului minim pe economie, depus la finalul anului trecut în Parlament, a primit miercuri aviz pozitiv din partea Consiliului Economic şi Social al României, anunţă joi, 5 ianuarie, Cătălin Teniţă, deputat REPER de Bucureşti.

Proiectul de lege a fost depus pe 15 decembrie, la mai puţin de 24 de ore de la momentul în care Curtea Constituţională s-a pronunţat în cauză, în condiţiile în care suprataxarea acestui tip de contracte afectează deja angajaţii din categoriile cele mai vulnerabile, dar şi micii antreprenori, în special cei aflaţi la început de drum, precizează REPER.

„Prima victorie în demersul nostru #StopSuprataxării s-a produs la CES: aviz pozitiv pentru iniţiativa mea cu privire la contractele de muncă cu timp parţială (part-time). Acele contracte pe care guvernul le interzice, practic, prin suprataxarea acestora la nivelul contractelor cu normă întreagă (full-time)", arată deputatul Cătălin Teniţă.

„Avizul a fost dat de Consiliul Economic şi Social al României, autoritatea naţională consultativă care reprezintă mediul de afaceri, angajaţii şi societatea civilă. Cea mai înaltă autoritate, de rang constituţional. Practic, reprezentanţii societăţii sunt de acord că eliminarea acestor contracte part-time este o problemă reală care trebuie soluţionată.E o victorie de etapă, dar e o victorie importantă. Noi, parlamentarii din Partidul REPER, toţi parlamentarii, vom lupta pentru a elimina toate aceste suprataxări injuste. Şi vă asigur că vom reuşi dacă avem şi sprijin de la voi, cei afectaţi. Tocmai de aceea, am decis să creez şi un grup de FB pe care să ne coordonăm mai uşor", subliniază deputatul Cătălin Teniţă.

Potrivit unei prevederi introduse în luna iulie de actuala coaliţie de guvernare, chiar dacă lucrează în cadrul unui contract de muncă part-time, românii trebuie să plătească taxe ca şi cum muncesc opt ore pe zi, deci cu normă întreagă, la nivelul salariului minim pe economie. Motivaţia coaliţiei de guvernare a fost că o astfel de măsură ar combate munca la negru, arată Teniţă.

Partidul REPER consideră că acest fenomen nefast pentru angajaţi şi pentru economia României trebuie combătut în mod direct de instituţiile de control ale statului, care trebuie să-şi facă treaba, şi nu prin taxar ...citeste mai departe despre "Suprataxarea contractelor part-time, la un pas să fie abrogată prin lege. "Prima victorie în demersul nostru"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 645 ori