Supermarketurile sa doneze unor ONG alimentele aflate la expirare - proiect de lege

Luni, 01 Iunie 2015, ora 14:46
1090 citiri
Supermarketurile sa doneze unor ONG alimentele aflate la expirare - proiect de lege

Senatorul UNPR Marian Vasiliev propune, in doua proiecte de lege, ca 16 octombrie sa fie Ziua nationala pentru combaterea risipei alimentare, iar supermarketurile sa incheie contracte cu organizatii umanitare sau de protectia animalelor pentru a dona alimentele aflate aproape de data expirarii.

Astfel, un proiect de lege depus de senatorul UNPR prevede ca se interzice tuturor agentilor economici care desfasoara activitati de comert cu produse alimentare aruncarea acestora la expirarea termenului de folosinta.

Agentii economici care opereaza in spatii comerciale cu suprafete de peste 400 metri patrati, cu destinatia de vanzare de produse alimentare, vor incheia un contract cu o organizatie umanitara, inregistrata legal sau o asociatie pentru protectia animalelor, in vederea donarii produselor aflate aproape de data expirarii, intr-un termen rezonabil astfel incat acestea sa poata fi utilizate. Nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenda de 15.000 lei.

Cel de-al ...citeste mai departe despre "Supermarketurile sa doneze unor ONG alimentele aflate la expirare - proiect de lege" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UNPR Marian Vasiliev propunere legislativa, #supermarket donat alimente ONG , #Stiri Guvern