Summitul de la Bruxelles, amanat cu doua ore din cauza negocierilor prelungite de la Minsk asupra Ucrainei

Joi, 12 Februarie 2015, ora 13:29
1158 citiri
Summitul de la Bruxelles, amanat cu doua ore din cauza negocierilor prelungite de la Minsk asupra Ucrainei
Foto: storify.com

Deschiderea summitului european de la Bruxelles a fost amanata cu cel putin doua ore din cauza prelungirii negocierilor asupra Ucrainei la Minsk, a anuntat Consiliul European, potrivit AFP.

'Summitul european va incepe la ora locala 15:00 (14h00 GMT), adica cu doua ore mai tarziu decat fusese planificat initial', a anuntat Consiliul European, potrivit Agerpres.

Aceasta intarziere are drept cauza 'discutiile de la Minsk', care s-au prelungit, a indicat Preben Aamann, purtatorul de cuvant al presedintelui Consiliului, Donald Tusk. 'Summitul a fost intarziat din motive lesne de inteles', a indicat pe contul sau de pe Twitter premierul finlandez Alex Stubb, prezicand o 'reuniune lunga' cu omologii sai europeni.

Presedintele francez, Francois Hollande, si cancelarul german, Angela Merkel, si-au petrecut intreaga noapte de miercuri spre joi la negocierile cu presedintii rus Vladimir Putin si ucrainean Petro Porosenko in incercarea de a ajunge la un plan de pace in Ucraina.

Kievul si rebelii au semnat in cele din urma joi dimineata o foaie de parcurs vizand readucerea pacii in Ucraina, care prevede in special instituirea unui armistitiu duminica (15 februarie, de la miezul noptii) si crearea unei zone-tampon largite.

Avand in vedere timpul necesar pentru a ajunge la Bruxelles, Merkel si Hollande nu vor sosi in capitala europeana inainte de orele pranzului. Porosenko urmeaza sa asiste si el in deschiderea summitului pentru a-i informa pe liderii europeni cu privire la rezultatele negocierilor de la Minsk.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deschidere summit Bruxelles, #negocieri Ucraina Minsk , #Stiri Guvern