Summit-ul UE al Europei de Sud-Est, organizat de The Economist, dezbate marti perspectivele economice ale regiunii

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 08:52
918 citiri

Summit-ul Uniunii Europene pentru Europa de Sud-Est - "On the road to stability and growth", organizat la Bucuresti de publicatia The Economist, dezbate marti perspectivele economice ale regiunii.

Evenimentul va debuta cu o discutie despre punctele slabe, avantajele si perspectivele pentru intreaga regiune, la care vor participa ministrul Finantelor, Ioana-Maria Petrescu, si viceministrul Economiei din Croatia, Alen Leveric, transmite Agerpres.

Catalin Cretu, subregional manager Visa Europe pentru Romania, Croatia si Slovenia, va vorbi despre strategia nationala privind incurajarea si promovarea platilor cu cardul in sectorul public, in timp ce o perspectiva in domeniul financiar a regiunii va fi data de catre Wolfgang Fengler, analist al Bancii Mondiale, si Themistoklis Fiotakis, senior economist la Goldman Sachs si director executiv in cadrul Global Macro & Markets Group Londra.

Perspectivele bancare pentru Europa de Sud-Est vor fi prezentate de catre Bojan Markovic, economist regional pentru Europa de Sud-Est la BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare) si de catre Traian Halalai, presedintele EximBank Romania.

Importanta de atragere a investitiilor va fi discutata de catre presedintele Consiliului Investitorilor Straini din Romania, Mihai Bogza, presedintele executiv al Camerei de Comert Britanico-Romana, Raymond Breden, presedintele Camerei de Comert si Industrie Germano-Romana, Radu Merica, presedintele Camerei de Comert Americane in Romania, Valeriu Nistor, si directorul executiv al Bursei de Valori Bucuresti, Ludwik Sobolewski.

Despre oportunitatile de dezvoltare a cailor ferate in Europa de Sud-Est vor vorbi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, precum si Stefanos Agiassoglou, director general la Compania Elena de Mentenanta a Cailor Ferate, si Alexandru Macarie, director general la CFR SA.

Noi oportunitati de piata in Europa de Sud-Est in domeniul IT si de telecomunicatii vor fi discutate de catre vice-presedintele de dezvoltare a afacerilor Microsoft Europa Centrala si de Est, Nikolay Pryanishnikov, si de catre Nikolai Beckers, CEO Telekom Romania Operations.

Harta energetica a Europei si perspectivele pentru regiunea Europei de Sud-Est vor fi discutate intr-o sesiune separata, in care ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, va dialoga cu Azamat Zhangulov, vice-presedinte KMG International, Gabriel Selinschi, responsabil pentru Explorare si Productie la OMV Petrom, Kostas Karayannakos, seful Diviziei Proiecte Internationale si Furnizare Gaze la Compania Nationala de Gaze din Grecia (DEPA), si Caius Rapanu, consilier al directorului general al Transgaz.

Totodata, Carmen Georgeta Neagu, presedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, va vorbi despre extinderea retelei in estul Europei, iar Lutz Landwehr, director comercial si financiar TAP (Trans Adriatic Pipeline), si Konstantinos Xifaras, CEO Hellenic Gas Transmission System Operator, vor discuta despre siguranta furnizarii de gaze in UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#summit ue, #The Economist summit , #Stiri Guvern