Summit european la Sibiu, in prima zi dupa Brexit. Iohannis asigura Bruxellesul ca Romania ramane pro-UE

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 13:50
888 citiri
Summit european la Sibiu, in prima zi dupa Brexit. Iohannis asigura Bruxellesul ca Romania ramane pro-UE
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a salutat, miercuri dupa-amiaza, propunerea lui Jean-Claud Juncker, de a organiza un summit european la Sibiu, in prima zi de dupa finalizarea Brexit.

"Presedintele Klaus Iohannis saluta propunerea Presedintelui Jean-Claude Juncker de organizare a unei reuniuni a Consiliului European la Sibiu, in data de 30 martie 2019, pe perioada exercitarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE, summit care va viza chestiuni strategice privind viitorul Uniunii Europene.

In timpul mandatului sau la conducerea Consiliului Uniunii Europene, Romania va continua sa actioneze ferm ca un partener activ, cu o abordare constructiva, unitara si pro-europeana in ceea ce priveste masurile care vor fi adoptate si care vizeaza viitorul Uniunii Europene", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, Iohannis a mai transmis ca "apreciaza in mod deosebit mesajul de unitate a Uniunii Europene si de consolidare a proiectului european transmis" miercuri de liderul Comisiei Europene.

"Viziunea Comisiei Europene este aceea a unei Uniuni mai puternice, in deplina concordanta cu pozitia exprimata in mod repetat de catre presedintele Romaniei", a subliniat seful statului.

Totodata, presedintele a apreciat "reiterarea sprijinului Comisiei Europene pentru aderarea tarii noastre la Spatiul Schengen", dupa ce Jean-Claude Juncker a spus ca "este timpul sa aducem Romania si Bulgaria in zona Schengen".

- continua - ...citeste mai departe despre "Summit european la Sibiu, in prima zi dupa Brexit. Iohannis asigura Bruxellesul ca Romania ramane pro-UE" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis summit european Sibiu, #Iohannis Juncker summit Sibiu , #Stiri Guvern