Statul Paralel Ilegitim, inamicul inventat de Liviu Dragnea pentru a scapa de acuzatiile de coruptie ale Comisiei Europene

Sambata, 18 Noiembrie 2017, ora 18:13
958 citiri
Statul Paralel Ilegitim, inamicul inventat de Liviu Dragnea pentru a scapa de acuzatiile de coruptie ale Comisiei Europene

PSD seamana in aceste zile mai degraba cu o secta sinucigasa decat cu un partid politic. Adunarea de la Baile Herculane si declaratia in care conducerea partidului acuza "Statul Paralel si Ilegitim" are, in opinia mea, legatura cu zona psihiatriei si nu cu cea a comunicarii publice intr-un sistem democratic.

Inventarea unui inamic exterior prin care sa fie justificate toate ratarile liderului si ai celor care-l sustin arata gradul de neputinta si disperare la care a ajuns Liviu Dragnea, dar si o parte din PSD.

Seful social-democratilor a inteles in ultima sa vizita la DNA ca nu mai exista scapare, nimeni nu vrea sa negocieze cu el, astfel ca a decis sa se razbune sau, daca vreti, sa produca pagube cat mai mari sistemului politic din Romania.

In opinia mea, aceasta e o veste buna. Miscarea violenta in care si-a impins Liviu Dragnea partidul va duce la o dezintegrare rapida a acestuia. Cu cat miscarile unui lider compromis si izolat sunt mai brutale, cu atat ridica mai multe semne de intrebare in ce priveste comportamentul sau, ori capacitatea sa de a mai conduce ceva.

Pentru PSD nu mai exista solutii. Cu un lider care e undeva la 15% incredere, cu unul care nu mai are nicio punte de comunicare internationala, ultima s-a rupt odata cu aterizarea de urgenta la Bucuresti a secretarului de stat american Rex Tillerson, sansele ca partidul sa se mentina pe linia de plutire inca un an sunt la fel de mari ca popularitatea sefului.

PSD, un partid care a vrut mereu sa fie deasupra legii

Undeva, frustrarea din PSD poate fi inteleasa, ei spun ceva de genul: "Domnule, noi am castigat alegerile, iar DNA continua sa ne bage la inchisoare", dar asta e problema partidului. De ce PSD a refuzat cu incapatanare sa se reformeze, de ce liderii care preiau partidul trebuie sa jure in fata celorlalti ca vor fi protejati in fata eventualelor acuzatii de coruptie? Asa a facut Mircea Geoana, asa a facut Victor Ponta si asa a procedat si Liviu Dragnea. Aici e tot raul, PSD nu accepta doctrinar faptul ca legea e mai presus de interesul de grup sau de partid.

Niciodata dupa 1990 nu a acceptat asta, in afara de cateva momente extreme cand protestatarii erau la usa, fiind gata sa-i ia pe sus. Incepand cu Adrian Nastase si terminand cu Liviu Dragnea, liderii PSD au pus presiune pe magistrati, in aceasta cheie cred ca ar trebui citite seria de mitinguri de solidaritate ale liderilor cu membrii partidului acuzati de coruptie.

Acum, printr-o operatiune de relatii publi ...citeste mai departe despre "Statul Paralel Ilegitim, inamicul inventat de Liviu Dragnea pentru a scapa de acuzatiile de coruptie ale Comisiei Europene" pe Ziare.com

#Dragnea Stat Paralel, #Dragnea Olaf DNA, #Dragnea coruptie PSD , #Stiri Guvern