Statul ar putea incasa 400 de milioane de lei din taxa clawback

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 11:29
1518 citiri
Statul ar putea incasa 400 de milioane de lei din taxa clawback

Ministerul Sanatatii estimeaza ca va colecta intre 350 si 400 de milioane de lei din taxa de clawback, care sa se adauge la suma de 150 de milioane de lei alocata de Guvern la rectificarea bugetara, informeaza ministrul intr-un comunicat dat publicitatii duminica.

Potrivit sursei citate, toti banii vor fi transferati catre Fondul Unic de Asigurari de Sanatate si vor fi utilizati pentru functionarea spitalelor, dar si pentru plata obligatiilor restante ale spitalelor care au termen de plata mai vechi de 90 de zile.

Ministerul Sanatatii precizeaza ca vor avea prioritate la alocarea fondurilor spitalele din reteaua regionala de spitale de urgenta.

De asemenea, se arata in comunicat, actul normativ pentru rectificare bugetara prevede ca fondurile Ministerului Sanatatii sa poata fi suplimentate din rezerva de stat in caz de necesitate.

Tot in contextul rectificarii bugetare, Ministerul Sanatatii a realocat de la un capitol bugetar la altul suma de 4 milioane de lei pentru a asigura finantarea corecta a programelor nationale de sanatate, prin aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incasari buget Romania, #taxa clawback 2012 , #Stiri Guvern