SIVECO a dat-o in judecata pe Ana Maria Patru si ii cere daune uriase

Luni, 19 Iunie 2017, ora 13:40
994 citiri
SIVECO a dat-o in judecata pe Ana Maria Patru si ii cere daune uriase
Foto: Facebook/ SIVECO Romania

Reprezentantii firmei IT SIVECO au dat-o in judecata pe Ana Maria Patru, fostul presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), pentru declaratii facute in cadrul Comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din anul 2009. Daunele cerute sunt de 450.000 de lei.

Intr-un comunicat al firmei se arata ca aceasta a chemat-o in judecata, vineri, pe Ana Maria Patru, "ca urmare a lansarii unor afirmatii neadevarate in spatiul public, de natura sa prejudicieze reputatia companiei".

"Prin afirmatiile mincinoase facute de doamna Ana Maria Patru, cu rea intentie, reputatia noastra pe piata produselor si serviciilor de software industrial a fost grav pusa in discutie.

(...) De asemenea, cerem daune morale in valoare de 450.000 de lei, pentru repararea prejudiciului nepatrimonial produs prin atingerea adusa dreptului la onoare, demnitate, reputatie si imagine si obligarea doamnei Ana Maria Patru sa publice in trei ziare de larga circulatie, pe cheltuiala proprie, scuzele publice si hotararea pronuntata de instanta de judecata, alaturi de obligarea acesteia la suportarea cheltuielilor de judecata ocazionate de prezentul demers procesual.

(...) SIVECO Romania face astfel demersurile necesare in vederea apararii intereselor sale si ale actionarilor sai si solicita ca instanta sa constate incalcarea drepturilor noastre patrimoniale si nepatrimoniale prin afirmatiile doamnei Ana Maria Patru, raspandite in spatiul public, si sa o oblige sa se abtina de la formularea unor astfel de acuzatii sub sanctiunea unor daune", se arata in comunicatul SIVECO.

Amintim ca, pe 29 mai, atunci cand a fost chemata la audieri in Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, Ana Maria Patru a facut declaratii considerata socante de catre reprezentantii companiei IT.

"Nu exista motive temeinice de indoiala privind rezultatul alegerilor, consider insa ca e suspect faptul ca SIVECO, firma controlata de Irina Socol, a castigat aproape toate licitatiile privind softurile de numarare si trasmitere a datelor catre AEP.

Cred ca ar fi utila lamurirea modului in care firma SIVECO castiga aceste licitatii pentru softuri de numarare a votului si transmitere a datelor, chiar daca ele sunt deschise prin sistem SEAP", a declarat Patru, in cadrul audierilor.

In replica, SIVECO a transmis ca aceste informatii "nu sunt conforme cu realitatea" si ca fostul presedinte al AEP "a solicitat foloase necuvenite companiei", in mod repetat.

F.N. ...citeste mai departe despre "SIVECO a dat-o in judecata pe Ana Maria Patru si ii cere daune uriase" pe Ziare.com

#SIVECO judecata Patru, #SIVECO judecata daune Ana Maria Patru, #Patru declaratii SIVECO, #Patru SIVECO licitatii , #Stiri Guvern