Shhaideh s-a dus la Guvern: Ii cere lui Grindeanu sa numeasca urgent secretari de stat dupa ce i-a demis in masa

Luni, 19 Iunie 2017, ora 13:25
853 citiri
Shhaideh s-a dus la Guvern: Ii cere lui Grindeanu sa numeasca urgent secretari de stat dupa ce i-a demis in masa
Foto: site Guvern (Arhiva)

Ministrul demisionar al Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, ii cere premierului Sorin Grindeanu sa numeasca urgent secretar general si secretari generali adjuncti la minister, dupa ce i-a demis pe cei care ocupau aceste functii, ca si pe toti secretarii de stat.

"Pentru deblocarea imediata a situatiei create la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin demiterea, alaturi de secretarii de stat, si a secretarului general si a secretarilor generali adjuncti (...) viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, a solicitat numirea si emiterea deciziilor privind exercitarea cu caracter temporar a celor trei functii publice vacante din categoria inaltilor functionari publici, in regim de urgenta, pana astazi la orele 12:00", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Sursa citata precizeaza ca aceasta solicitare de urgenta a venit ca urmare a convocarii luni, la ora 12:30, a sedintei pregatitoare de guvern, la care persoanele abilitate conform legii sa participe sunt fie secretarul de stat desemnat, fie secretarul general.

Cu toate acestea, ministrul demisionar, Sevil Shhaideh, s-a prezentat personal la sediul Guvernului, in jurul orei 12:40.

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, anunta sambata, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, ca va avea o lista clara a actelor normative care nu pot fi intarziate, iar luni va avea loc o sedinta pregatitoare de Guvern, programata pentru ora 12:30.

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, duminica, la Guvern, ca a demis toti secretarii de stat, secretarul general si secretarii generali adjuncti de la Ministerul Dezvoltarii, pentru ca Sevil Shhaideh sa nu mai poata semna nimic, nici prin interpusi. Grindeanu sustine ca a luat aceasta masura radicala pentru ca e foarte nemultumit de treaba pe care a facut-o Sevil Shhaideh in ceea ce priveste Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) si in consecinta i-a retras acesteia dreptul pe decizie pe programul de 2 miliarde de lei, "pentru a bloca eventuale abuzuri".

Ministrul demisionar al Dezvoltarii a anuntat in replica, duminica, la Antena 3, ca ia in calcul sa faca o plangere penala impotriva premierul Sorin Grindeanu.

Grindeanu ii cere lui Iohannis vacantarea posturilor lui Sevil Shhaideh si Carmen DanChiar daca Shhaideh a fost revocata, tabara Dragnea asigura primarii ca banii din fondul de dezvoltare sunt pe drumGrindean ...citeste mai departe despre "Shhaideh s-a dus la Guvern: Ii cere lui Grindeanu sa numeasca urgent secretari de stat dupa ce i-a demis in masa" pe Ziare.com

#Shhaideh Grindeanu numire secretari demisi , #Stiri Guvern