Sfaturi pentru Romania pentru aderarea la Schengen: Discutati cu prietenii germani, cu francezii, cu olandezii

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 17:20
946 citiri
Sfaturi pentru Romania pentru aderarea la Schengen: Discutati cu prietenii germani, cu francezii, cu olandezii
Foto: MAE

Ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn, a declarat, miercuri, referitor la aderarea la Schengen, ca trebuie discutat "cu prietenii germani", dar si cu francezii si olandezii pentru a gasi o cheie si, daca aceasta va fi gasita, octombrie ar fi "o luna buna" pentru o solutie la aceasta problema.

"De patru ani ati terminat toate pregatirile tehnice (privind aderarea la Schengen), dar exista inca un mic blocaj. Dupa parerea mea trebuie gasita cheia pentru a desface acest blocaj. Ceea ce voi face eu in calitate de presedinte al Consiliului UE (in a doua parte a acestui an - n.r.) este sa incerc sa vorbesc mai ales cu germanii, cu francezii", a declarat, miercuri, la Bucuresti, ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn, amintindu-si ca si la ultima sa vizita in Romania, in 2011, Schengen era un subiect pe ordinea de zi.

Asselborn a precizat ca Luxemburg a sustinut intotdeauna, alaturi de multe alte tari, aderarea la Schengen.

"Trebuie sa facem un efort suplimentar ...citeste mai departe despre "Sfaturi pentru Romania pentru aderarea la Schengen: Discutati cu prietenii germani, cu francezii, cu olandezii" pe Ziare.com

#ministru externe Luxemburg sfaturi Schengen, #Romania aderare Schengen , #Stiri Guvern