Senatul a votat legea finantarii partidelor, cu modificarile cerute de Iohannis

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 13:28
1030 citiri
Senatul a votat legea finantarii partidelor, cu modificarile cerute de Iohannis
Foto: Digi24

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, in sensul insusirii obiectiilor din cererea de reexaminare transmisa de presedintele Klaus Iohannis legislativului.

Raportul de admitere cu amendamente, adoptat de comisia speciala pentru cod electoral, a fost adoptat de plen cu 106 voturi "pentru" si 2 voturi "impotriva" si o abtinere.

Proiectul de lege a fost adoptat de plenul Senatului cu 105 voturi "pentru", o abtinere si doua voturi impotriva si urmeaza sa ajunga in dezbaterea Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional.

Guvernul a transmis ca sustine proiectul de lege, "pentru necesitatea reformarii institutiilor pubice si crearea unui cadrul legislativ cat mai clar privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale".

Presedintele comisiei de cod electoral, deputatul Mihai Voicu a declarat in cadrul dezbaterilor din plenul Senatului ca adoptarea legilor electorale se afla ...citeste mai departe despre "Senatul a votat legea finantarii partidelor, cu modificarile cerute de Iohannis" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Senat adoptat legea finantarii partidelor, #Iohannis reexaminare legea finantarii partidelor , #Stiri Guvern