Senatul a scos din joc CNATDCU: Plagiatele, cercetate chiar de cei care au acordat titlurile de doctor

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 18:16
816 citiri
Senatul a scos din joc CNATDCU: Plagiatele, cercetate chiar de cei care au acordat titlurile de doctor
Foto: site Senat (Arhiva)

Plenul Senatului a votat, luni dupa-amiaza, cu o larga majoritate impotriva reexaminarii legii prin care se modifica Legea Educatiei astfel incat CNATDCU sa nu mai cerceteze plagiatele in invatamantul universitar, reexaminare ceruta de presedinte.

Votul in plen s-a dat dupa ce, saptamana trecuta, senatorii din Comisia de Invatamant au decis sa scoata CNATDCU din joc in cazurile de plagiat.

90 senatori au votat impotriva reexaminarii legii ceruta de presedintele Iohannis, in timp ce 6 s-au abtinut si 12 voturi au fost in favoarea cererii presedintelui.

Senatul este camera decizionala, prin urmare legea va ajunge din nou la presedintele Iohannis, care va fi obligat sa o promulge, daca nu gaseste motive sa sesizeze Curtea Constitutionala.

"In sedinta din 5.10.2016, reanalizand legea in raport cu obiectiile prezentate in cererea de reexaminare, membrii ...citeste mai departe despre "Senatul a scos din joc CNATDCU: Plagiatele, cercetate chiar de cei care au acordat titlurile de doctor" pe Ziare.com

#reexaminare lege plagiat Senat Iohannis, #plen Senat CNATDCU plagiat , #Stiri Guvern