Senatul a adoptat Statutul magistratilor, legea merge la Iohannis

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 15:13
953 citiri
Senatul a adoptat Statutul magistratilor, legea merge la Iohannis
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatul a adoptat, marti, modificarea Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor, printre cele mai importante prevederi fiind cele legate de raspunderea magistratilor.

Proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor a fost adoptat cu unanimitate de voturi (80), pentru ca parlamentarii Opozitiei au parasit sala de plen in semn de protest.

Mai multe amendamente respinse in Camera Deputatilor au fost adoptate la Senat, transmite Digi24, inclusiv unele propuse de Serban Nicolae.

Senatul a fost for decizional, asa ca legea merge acum la promulgare la presedintele Klaus Iohannis, care o poate retrimite Parlamentului sau o poate ataca la CCR, in cazul in care refuza sa o semneze ca atare.

Sedinta de azi a Senatului a fost una cu scandal.

Opozitia a incercat scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor, iar liderul PMP, Traian Basescu, a propus chiar scoaterea proiectelor care vizeaza Legile Justitiei din ordinea de zi a acestei sesiuni.

PNL, in schimb, a sustinut scoaterea de pe ordinea de zi a legilor 303 si 304, invocand o prevedere a Regulamentului Senatului potrivit careia raportul comisiei de specialitate se difuzeaza si se transmite senatorilor cu trei zile lucratoare inainte de dezbatere.

El a precizat ca senatorii au primit raportul in cursul zilei de marti, la ora 10:25.

Pentru ca aceste cerinte au fost toate respinse, alesii PMP au parasit sala de plen.

Atunci, parlamentarii USR au scos pancarte in forma de maini cu sloganul "Toti pentru Justitie". Aceleasi pancarte au fost folosite si la protestele din Piata Victoriei.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a suspendat sedinta de plen, dupa protestul USR.

In timpul discursului lui Calin Popescu-Tariceanu, senatorii USR au ocupat tribuna si au protestat in liniste.

Astfel, liderul Senatului a suspendat sedinta de plen, pana la retragerea senatorilor USR de la tribuna. Sedinta a fost suspendata 30 de minute, dupa care a fost reluata si deja s-a aprobat Legea 303.

continua- ...citeste mai departe despre "Senatul a adoptat Statutul magistratilor, legea merge la Iohannis" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Statutul magistratilor adoptat Senat , #Stiri Guvern