Senatorul PNL Florin Citu spune ca PSD a premeditat un "jaf perfect asupra bugetului national" si cere comisii de ancheta

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 11:23
2772 citiri

Senatorul PNL Florin Citu a pus cap la cap mai multe decizii aparent fara importanta ale Guvernului Grindeanu si ale Camerei Deputatilor, iar concluzia sa este ca PSD a planificat un "jaf perfect asupra bugetului Romaniei". Florin Citu cere raspunsuri de la Curtea de Conturi si comisii de ancheta in Parlament.

"Romania este una dintre cele mai sarace tari ale Europei. In mare parte si din cauza faptului ca a fost jefuita de politicieni. Asistam in aceste zile la o premiera in acest domeniu. Jaful perfect.

Nu mi-am imaginat niciodata ca poate fi planificat si premeditat un jaf perfect asupra bugetului national. Aceasta premiera a realizat-o, evident, PSD-ul. Partidul care guverneaza acum Romania.

In ultimul timp m-am tot intrebat cum de PSD-ul tot emite acte normative aparent fara importanta. Mi-au trebuit cateva saptamani sa inteleg intreg mecanismul", a scris vineri pe Facebook Florin Citu.

Isarescu anunta o crestere economica intre 4-5% in 2017, mai mica decat cea pe care Guvernul a construit bugetulUn buget la fel de periculos pentru Romania ca ordonanta 13

Senatorul PNL prezinta pasii care, in opinia sa, au fost facuti pentru ca PSD sa isi atinga scopul, iar acestia au fost: concentrarea celor mai importante fonduri din Romania in mainile lui Liviu Dragnea, "aranjarea" deficitului bugetar si inlaturarea efectelor posibile ale unui control din partea Curtii de Conturi.

"Totul a inceput cu emiterea unor ordonante de urgenta care aveau ca scop, pur si simplu, modificarea legilor care asigura buna gestionare a finantelor publice. Asa au aparut ordonantele 6 si 9 din 2017. Ordonante care, in opinia mea, sunt la fel de nocive ca ordonanta 13/2017", spune Florin Citu, care explica pe larg si de ce ordonantele au fost adoptate inainte de aprobarea bugetului in Parlement.

Senatorul liberal mai reaminteste ca prin legea bugetului de stat "majoritatea fondurilor s-au dus intr-un singur loc, la Ministerul Dezvoltarii", condus de Sevil Shhaideh, o apropiata a lui Liviu Dragnea.

E scandalos cum se voteaza in Parlament bugetul: Sute de maini se numara in cateva secunde (Video)Bugetul pe 2017 a fost adoptat in timp record, cu dezbateri mai mult de formaUn oficial de la Finante explica modificarile pe legea finantelor publice: Aseara s-a schimbat legea bugetului, nu e vorba de cheltuieli fara limita

"La acest scenariu PSD-istii mai aveau nevoie de ceva pentru a scapa de raspunderea penala pentru jaful de la buget ...citeste mai departe despre "Senatorul PNL Florin Citu spune ca PSD a premeditat un "jaf perfect asupra bugetului national" si cere comisii de ancheta" pe Ziare.com

#Florin Citu buget PSD, #ancheta gaura Ciolos Dragu , #Stiri Guvern