Sedintele de plen ale Senatului si Camerei Deputatilor au fost anulate din cauza razboiului intern al PSD

Luni, 19 Iunie 2017, ora 16:49
1089 citiri

Sedintele de plen ale Camerei Deputatilor si Senatului care ar fi trebuit sa aiba loc luni au fost anulate sub pretextul ca se lucreaza in comisii. Vicepresedintele Senatului Mihai Gotiu (USR) acuza PSD-ALDE ca pun, astfel, lupta interna de partid in fata prioritatilor nationale si ca propunerea a fost facuta cu sprijinul UDMR.

"Astazi suntem in fata unei actiuni a aliantei de la putere PSD-ALDE prin are au schimbat prioritatile si au pus prioritatile luptei lor interne de partid in fata prioritatii nationale, au schimbat programul Parlamentului. S-a anulat plenul de azi, s-a anulat sesiunea de intrebari si interpelari pentru maine dimineata ca sa poata - consideram noi - sa aiba timp sa-si rezolve problemele interne", a declarat vicepresedintele USR al Senatului Mihai Gotiu.

Gotiu a afirmat ca PSD-ALDE a apelat la UDMR pentru a cere anularea sedintei de plen de la Senat.

"Este drept, au apelat la colegii de la UDMR ca sa faca aceasta propunere, ceea ce cred ca ne spune ceea ce a decis si ceea ce va face UDMR miercuri, asta este noutatea", a spus Gotiu.

Vicepresedintele Senatului a spus ca motivul invocat a fost ca si in saptamanile anterioare nu a fost plen marti dimineata si s-a cerut ca senatorii sa lucreze in comisii ca la plenul de marti mai multe proiecte de lege sa aiba rapoarte.

Gotiu a reaminti ca USR a decis sa nu participe la motiunea de cenzura, afirmand ca este "o reglare, o lupta interna din PSD, dusa pe spatele romanilor".

Nici sedinta de plen a Camerei Deputatilor, programata pentru ora 16:00, nu va mai avea loc.

"Astazi nu mai avem plen. S-a modificat programul. In cadrul Biroului Permanent a avut loc o propunere supusa votului pentru ca astazi intre orele 16:00 - 17:00 sa nu mai fie dezbateri in plen si sa se lucreze in cadrul comisiilor, fiind foarte multe proiecte care sunt in comisii si este nevoie de rapoarte", a declarat secretarul PSD al Camerei Deputatilor Ioana Bran.

Cele doua camere parlamentare sunt conduse de Liviu Dragnea si respectiv Calin Popescu Tariceanu, cei doi lideri ai coalitiei majoritare PSD-ALDE.

PNL a decis: Participa la dezbaterea motiunii de cenzura, dar nu voteazaGrindeanu face sedinta de guvern inainte de votul pe motiunea de cenzura ...citeste mai departe despre "Sedintele de plen ale Senatului si Camerei Deputatilor au fost anulate din cauza razboiului intern al PSD" pe Ziare.com

#anulat plen parlament motiune Grindeanu , #Stiri Guvern