Sedinta cruciala azi in PSD. Dragnea vs. Tudose - Ce ministri vor pleca din Guvern?

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 08:32
1142 citiri

O sedinta cruciala are loc joi in PSD, dupa ce premierul Mihai Tudose a anuntat, in ciuda opozitiei clare a lui Liviu Dragnea, ca vrea sa demita din Guvern ministrii care au probleme penale, adica Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie. Mai mult, Tudose a aratat ca si alti membri ai cabinetului sau sunt vizati de remaniere.

Astfel, Comitetului Executiv National (CExN) al PSD se reuneste incepand cu ora 17:00 pentru a lua decizia politica, sedinta fiind vazuta drept o confruntare directa intre Liviu Dragnea si Mihai Tudose iar castigatorul urmand sa fie "dat" de lista remaniatilor.

Inaintea acestei sedinta ar urma sa aiba loc si o sedinta a Coalitiei PSD-ALDE, in conditiile in care unul dintre ministrii vizati este Viorel Ilie.

Citeste trei analize marca Ziare.com despre situatia din PSD:

Emilian Isaila: PSD nu a ales inca intre Tudose si Dragnea si evita decizia. Batalia continua!Ioana Ene Dogioiu: Singura cale a lui Liviu Dragnea. Strategia supravietuirii lui DaddyIulian Leca: PSD, al doilea record mondial

Perceptia Bruxellesului despre penali, cartea pe care o joaca Tudose

Anuntul privind remanierea guvernamentala a fost facut de premierul Mihai Tudose luni seara. El spunea ca sunt vizati cei trei ministri cu probleme penale, dar si cel putin alti doi membri ai Cabinetului si ca vor fi "niste decizii dure, dar necesare".

A doua zi de la anuntul premierului, marti, PSD s-a intrunit intr-o sedinta informala, la finalul careia premierul Mihai Tudose si liderul PSD, Liviu Dragnea, au anuntat ca decizia finala privind remanierile din Guvern va fi luata in sedinta de joi a Comitetului Executiv al PSD. Premierul a mai anuntat ca in sedinta informala a PSD au fost stabilite "zona de remaniere si persoanele remaniabile".

Miercuri, premierul Tudose a revenit cu explicatii in ceea ce le priveste pe Sevil Shhaideh si pe Rovana Plumb, spunand ca a cerut demisia din Guvern a acestora intrucat sunt in relatie directa cu Bruxelles-ul, iar perceptia acolo este cu totul alta decat realitatea de la Bucuresti.

"Trebuie sa inteleaga toata lumea ca cea mai mare problema pe care o avem acum este ca actul de guvernare sa se desfasoare in mod normal, sa ducem programul de guvernare la capat, iar un elemenet important in acest program este atragerea de fonduri europene si cele doua colege, stiti foarte bine, avem o realitate si o perceptie. Realitatea este ca este prezumtia de nevinovatie. Au fost o multime de cazuri in care cei care au fost pusi sub a ...citeste mai departe despre "Sedinta cruciala azi in PSD. Dragnea vs. Tudose - Ce ministri vor pleca din Guvern?" pe Ziare.com

#Dragnea Tudose razboi PSD, #Dragnea Tudose lupta putere PSD, #remaniere Guvern demisii Tudose penali , #Stiri Guvern