Se legifereaza hotia si coruptia. Padurea ramane la mana proprietarilor si a padurarilor Interviu

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 07:25
1049 citiri
Se legifereaza hotia si coruptia. Padurea ramane la mana proprietarilor si a padurarilor Interviu
Foto: Facebook/ Lucia Varga

Codul Silvic care revine astazi in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, for decizional dupa retrimiterea legii de catre presedintele Klaus Iohannis, va permite taierea ilegala de padure si favorizeaza aparitia de monopoluri legale, acuza deputatul PNL Lucia Varga, fost ministru delegat pentru Ape si Paduri in Cabinetul Ponta.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Lucia Varga sustine ca "1,2 milioane de hectare de padure vor fi administrate de azi pe maine, nu pe 10 ani, asigurand continuitate, ordine in lucrari. Este lasata la-ndemana proprietarilor si a padurarilor exploatarea padurii."

Fostul ministru a explicat de ce prevederea antimonopol din lege ar favoriza in mod pervers tocmai marile companii de pe piata: "daca pana la 30% nu e monopol, inseamna ca nu ma opreste nimic sa cumpar 30%".

Lucia Varga ne-a vorbit si despre interesele din spatele noului Cod Silvic.

A mers foarte repede in respingerea obiectiilor presedintelui la Codul Silvic in comisiile reunite de la ...citeste mai departe despre "Se legifereaza hotia si coruptia. Padurea ramane la mana proprietarilor si a padurarilor Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cod silvic reexaminare, #cod silvic Lucia Varga, #taiere padure, #monopol lemn Romania , #Stiri Guvern