Scandalul din PSD, criza majora sau simplu joc de imagine? Iohannis isi poate juca acum cartea

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 16:17
675 citiri
Scandalul din PSD, criza majora sau simplu joc de imagine? Iohannis isi poate juca acum cartea
Foto: site PSD

Scandalul din PSD, care va culmina cu decizia Comitetului Executiv din aceasta seara, nu este doar un simplu joc de imagine, cum s-ar putea crede, ci o criza majora cu care se confrunta partidul, afirma sociologul Alfred Bulai, care este de parere ca Sorin Grindeanu ar putea ajunge in situatia fostului premier Radu Vasile, adica singur la Palatul Victoria.

"Dincolo de jocul de imagine, exista o zona de instabilitate atata timp cat se vorbeste pe fata de schimbarea premierului. Joc de imagine e doar cand sugerezi ca esti nemultumit, cand dai doar niste mesaje. Am depasit acest nivel.

Cauzele sunt total necunoscute, banuim ca exista, pur si simplu, neintelegeri la varf intre dl Dragnea si dl Grindeanu. Nu imi dau seama ce altceva ar putea sa fie decat chestiuni legate de functionarea PSD si de raportul cu Guvernul.

Nu au iesit in spatiul public nici dl Grindeanu, nici dl Dragnea sa spuna ceva oficial, sa ne vorbeasca despre activitatea Guvernului. Nemultumirile sunt oarecum tangentiale, voalate, fiind mai degraba un fel de impunsaturi. Asistam la un joc mai degraba in interiorul PSD si e foarte greu sa spunem acum cine ce castiga", a declarat Alfred Bulai pentru Ziare.com.

Urmareste LIVE pe Ziare.com principalele momente si declaratii de la sedinta conducerii PSD la care se decide soarta Guvernului Grindeanu.

Schema Radu Vasile, aplicata dupa 20 de ani

Sociologul este de parere ca, daca Sorin Grindeanu nu cedeaza si nu isi da singur demisia, s-ar putea aplica "schema Radu Vasile, de acum 20 de ani", adica fortarea sa prin demisia ministrilor sau a unor ministri.

"S-a incercat cu CDR, acum 20 de ani. Adica isi dau demisia din Guvern (o actiune unilaterala pe care nu poate sa o impiedice nimeni) o parte dintre ministri, apropiatii dl Dragnea. Si sunt cam multi. Banuiesc ca ii secondeaza toti cei de la ALDE. Ar ramane dl Grindeanu ca si dl Radu Vasile, singur in guvern sau cu 2-3 oameni. In aceste conditii, e usor aberant ca dl Grindeanu sa nu isi dea demisia.

Pe Radu Vasile l-a costat cariera politica faptul ca nu a demisionat, a asteptat sa plece toata lumea, a stat vreo 2-3 zile singur in Guvern. Penibil. Nu mai poti sa fii nici macar simpatizat dupa asta, pare ca tragi de putere (...)

Pe de alta parte, chiar daca supravietuieste dl Grindeanu, instabilitatea Guvernului este mare, posibilitatea de a functiona normal devine tot mai mica, pentru ca toti functionarii din ministere se asteapta ca ministrii sa paraseasca corabia cat de r ...citeste mai departe despre "Scandalul din PSD, criza majora sau simplu joc de imagine? Iohannis isi poate juca acum cartea" pe Ziare.com

#Dragnea demitere Grindeanu PSD , #Stiri Guvern