Scandal cu proteste in Parlament: Hotii! Rusine sa va fie! Sedinta s-a suspendat (Galerie foto&Video)

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 16:31
5653 citiri
Scandal cu proteste in Parlament: Hotii! Rusine sa va fie! Sedinta s-a suspendat (Galerie foto&Video)
Foto: captura video Digi 24

Scandal in plenul Camerei Deputatilor, dupa ce parlamentarii Opozitiei au protestat in timpul sedintei, care a fost de altfel suspendata.

Zeci de parlamentari PNL si USR, in frunte cu Raluca Turcan si Nicusor Dan, au protestat si au scandat mai multe minute, miercuri dupa-amiaza, in Parlament, fata de Guvernul Grindeanu, dupa adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale.

Membrii PNL si USR au scandat cateva minute din banci, tinand ridicate hartii cu mesaje, dupa care s-au ridicat si au mers in fata tribunei in momentul in care la tribuna era Nicusor Dan.

"Demisia!", "Hotii!" si "Rusine sa va fie!", au scandat parlamentarii Opozitiei, care au avut in maini hartii cu mesaje precum "Demisia Guvernului" si "Alegeri anticipate".

Foto: captura video Digi 24

"Refuz acest abuz!", era un alt mesaj, iar unii dintre protestatarii ad-hoc aveau steaguri in jurul gatului.

De altfel, si deputatul USR Cristian Ghinea a spus anterior, pentru Ziare.com, ca parlamentarii urmeaza sa mearga infasurati in steaguri in plenul care a inceput la ora 16:00.

Foto: captura video Antena 3

In sala s-a fluierat si s-a huiduit, iar de la prezidiu s-a facut apel la restabilirea ordinii.

Dupa cateva minute, parlamentarii s-au retras in banci, in aplauzele catorva dintre cei care ramasesera asezati si ii priveau.

Foto: captura video Antena 3

Iata si doua inregistrari video surprinse de deputatul USR Pavel Popescu:

Si fostul candidat USR la alegerile parlamentare in judetul Teleorman Serban "Shere" Marinescu a postat pe Facebook o inregistrare, surprinsa de sus:

UPDATE 17:15 - Fostul ministru al Culturii, acum senator USR, Vlad Alexandrescu a fost intrerupt, cand luase cuvantul, de catre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, relateaza Agerpres.

"Domnule Liviu Dragnea, doamnelor si domnilor senatori PSD si ALDE, sunteti cetateni si parlamentari romani. Prin actiunea dumneavoastra politica nu va dovediti demni de niciuna dintre aceste calitati. Abuzati de legitimitatea votului si de buna credinta a oamenilor cinstiti ai acestei tari...", a spus Alexandrescu.

Tariceanu a solicitat insa ca fostului ministru sa ii fie taiat microfonul, pe motiv ca declaratia nu se incadreaza in ordinea de zi: "Domnul senator, imi cer scuze. Luarea dumneavoastra de cuvant nu se incadreaza in acest moment in prevederile regulamentare si nici in ordinea de zi pe care am aprobat-o. Am sa va dau cuvantul mai tarzi ...citeste mai departe despre "Scandal cu proteste in Parlament: Hotii! Rusine sa va fie! Sedinta s-a suspendat (Galerie foto&Video)" pe Ziare.com

#protest PNL USR Parlament, #Protest opozitie Parlament PNL USR, #protest PNL USR ordonante , #Stiri Guvern