Saptamana decisiva pentru Guvernul Grindeanu

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 23:58
958 citiri
Saptamana decisiva pentru Guvernul Grindeanu
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Duminica seara a fost termenul-limita pentru finalizarea evaluarii de catre PSD a aplicarii programului de guvernare de catre Guvernul Grindeanu.

Dupa o saptamana plina de critici in tonuri din ce in ce mai ridicate de la diversi lideri PSD la adresa guvernului Grindeanu si in special a premierului, saptamana urmatoare se anunta decisiva pentru soarta executivului.

Desi Liviu Dragea s-a ferit sa confirme ca urmeaza o schimbare de Guvern, atat nemultumirile exprimate foarte vocal de lideri apropiati sefului PSD, cat si avertismentul dat duminica seara de premierul Grindeanu arata ca toti stiu ca situatia este critica.

De cand s-au manifestat fisurile

In luna mai, Dragnea transmitea ca in iunie va avea loc o "discutie" in partid in privinta unei posibile remanieri guvernamentale, dar a precizat ca nu este obligatoriu ca aceasta sa se termine cu propuneri pentru remaniere.

Spunea el atunci ca nu da avertismente ministrilor, dar ca este foarte preocupat sa se puna in aplicare programul de guvernare.

Dupa cateva zile, intrebat despre o posibila remaniere, Sorin Grindeanu spunea ca exista persoane care si-ar dori sa fie un "cutremur la Palatul Victoria", dar le-a transmis acestora ca doar lor le va fugi pamantul de sub picioare.

"Conduc un guvern care are o sustinere larga in Parlament. Avem datele oficiale furnizate de INS, sunt lucruri bune (referitor la cresterea economica - n.red.). Daca imi permiteti o comparatie cu fotbalul, nu stiu daca cineva face schimbari in minutul 15 cand conduci cu 3-0. Cam asa suntem in momentul asta", spunea Grindeanu atunci.

In ultima perioada insa, tot mai multe voci din PSD au criticat activitatea guvernului, iar cele mai dure remarci au venit din partea primarului Capitalei, Gabriela Firea, considerata un adevarat purtator de mesaj al sefului PSD, Liviu Dragnea.

La inceput, edilul Capitalei s-a declarat nemultumit ca nu primeste de la Guvern ceea ce cere (Centura Capitalei, bazele dezafectate ale armatei, salba de lacuri sau Metrorex), dupa care Firea a inceput sa fie din ce in ce mai vocala si sa il atace pe Grindeanu, declarandu-se "categoric dezamagita".

"Privesc si eu cu atentie si ingrijorare ca Liviu Dragnea a spus la un post TV ca premierul nu se mai consulta cu el asa cum o facea la inceputul guvernarii si nu se mai intalnesc la fel de des", si-a argumentat Firea pozitia.

Fara sa intre direct in disputa, Grindeanu a spus ca el crede ca "Adversarii PSD se afla in afara partidului".

Nu ...citeste mai departe despre "Saptamana decisiva pentru Guvernul Grindeanu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evaluare Guvern Grindeanu, #Guvern Grindeanu remaniere, #Guvern Grindeanu schimbare , #Stiri Guvern