Guvernul ataca la CCR majorarea salariilor in Sanatate si Educatie, votata de Parlament: Sunt multe incalcari ale legii si Constitutiei

Marti, 08 Noiembrie 2016, ora 12:53
1424 citiri
Guvernul ataca la CCR majorarea salariilor in Sanatate si Educatie, votata de Parlament: Sunt multe incalcari ale legii si Constitutiei
Foto: Ziare.com

Prim-ministrul Dacian Ciolos a anuntat, marti, ca Guvernul va ataca la Curtea Constitutionala modificarile aduse pe Parlament la OUG 20. Este vorba despre majorarile salariale din Sanatate si Educatie, adoptate luni de Camera Deputatilor, ca for decizional.

Ciolos a acuzat ca modificarile aduse OUG 20 s-au facut intr-o abordare populista, electorala a politicii salariale, fara o analiza si fara o dezbatere solida, care risca din nou sa puna orice guvern va veni in imposibilitatea de a adopta o lege a salarizarii unitare, care sa rezolve problema inechitatilor din sistemul public.

In plus, premierul a spus ca legea a fost adoptata cu "mai multe incalcari ale legislatiei si Constitutiei, pe care (parlamentarii - n.red.) nu e posibil sa nu le fi constientizat in acel moment".

In schimb, presedintele Klaus Iohannis a precizat ca asteapta "pozitiv" legea la promulgare, fara a spune ce decizie va lua.

Cciteste mai departe despre "LIVE Guvernul ataca la CCR majorarea salariilor in Sanatate si Educatie, votata de Parlament: Sunt multe incalcari ale legii si Constitutiei" pe Ziare.com.

#Dacian Ciolos lege marire salarii, #Guvern CCR lege marire salarii, #lege marire salarii Sanatate Educatie , #Stiri Guvern